Τραγανοί και αφράτοι Λουκουμάδες

Advertisement

Συστατικά:

210 γρ. αλεύρι που φουσκωνει μονο του
270 ml. / 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Θυμαρίσιο Μέλι + 1 κουτ. επιπλέον
Κανέλα
Καλό λάδι για τηγάνισμα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
7 γρ. ή 2,5 κουτ. Ξηρή μαγιά
Προαιρετικά: Ψιλοκομμένα καρύδια

Μέθοδος:

Σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ ρίξτε το χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε τη μαγιά και
προσθέτουμε αλάτι, αλεύρι και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Χρησιμοποιήστε ένα σύρμα και
ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν μένουν κομμάτια στη ζύμη.
Θα πρέπει να φαίνεται απαλό και παχύ.

Όταν ολοκληρώσετε με το σύρμα, καλύψτε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και αφήστε την
να φουσκώσει κοντά σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 45′-1 ώρα. Μην βιαστείτε αυτήν τη διαδικασία!
Όταν φουσκώσει η ζύμη, τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι γεμάτο με λάδι σε μέτρια έως υψηλή φωτιά.
Αφήστε το λάδι να ζεσταθεί τελείως για να φτάσει σε υψηλή θερμοκρασία έως ότου κάψει.
Δίπλα στο τηγάνι, τοποθετήστε ένα δίσκο με χαρτί κουζίνας και ένα ποτήρι με ζεστό νερό και
ένα κουτάλι σούπας.

Για να πετύχετε χρυσούς τραγανούς λουκουμάδες, αλλά ακόμη αφρατους στο εσωτερικό, θα πρέπει
να τα τηγανίσετε δύο φορές !!

Οδηγίες για το 1ο τηγάνισμα:

Φέρτε το μπολ με ζύμη δίπλα στο τηγάνι. Συγκεντρώστε λίγο ζύμη μέσα στην καθαρή γροθιά σας
και πιέστε την προς τα πάνω μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη σας.
Χρησιμοποιώντας το βρεγμένο κουτάλι πάρτε με το κουταλι για να δημιουργήσετε ένα στρογγυλό
σε σχήμα και ρίξτε το αμέσως στο ζεστό λάδι. Επαναλάβετε τη διαδικασία για όλη τη ζύμη σας,
τηγανίζετε λουκουμάδες σε παρτίδες, βρέχοντας το κουτάλι κάθε φορά που κάνετε μια μπάλα.
Τηγανίζουμε λουκουμάδες στο καυτό λάδι μέχρι να γίνει ελαφρύς χρυσός στο κάτω μέρος και
τον γυρίζουμε πάνω σε μια τρυπητή κουτάλα για να ψηθούν ελαφρώς στην άλλη πλευρά, 1-2 ’ανά
παρτίδα. Στη συνέχεια, αφήστε τους στην άκρη για να κρυώσουν και να στραγγίξουν σε χαρτί
κουζίνας.
Συνεχίστε με τις επόμενες παρτίδες μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Μην τηγανίζετε πάρα πολλους
ταυτόχρονα για να μην κολλήσουν!

Advertisement

Μετά το 1ο τηγάνισμα οι λουκουμάδες πρέπει να έχουν το στρογγυλό σχήμα και να έχουν
κιτρινωπό χρώμα! Σε αυτό το σημείο, εάν δεν θέλετε να τα φάτε απευθείας, μπορείτε να τα
αφήσετε να κρυώσουν και να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.

2ο τηγάνισμα:

Όταν θέλετε να σερβίρετε λουκουμάδες, ζεσταίνετε ξανά το λάδι. Πάρτε μια
παρτίδα λουκουμάδων και τηγανίστε τα για 1 ’σε κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τους τακτικά για να
επιτύχετε χρυσό χρώμα και τραγανότητα παντού. Τοποθετήστε τους τηγανητούς λουκουμάδες σε
άλλο δίσκο με χαρτί κουζίνας (για να απορροφήσετε περίσσεια λαδιού).
Σερβίρετε σε ένα πιάτο ενώ είναι ακόμα ζεστοί!

Βρέξτε τους με μέλι. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε κανέλα και προαιρετικά ψιλοκομμένα καρύδια.

ΠΗΓΗ: https://greekcookingmadeeasy.tumblr.com/

Advertisement

 

Δείτε Επίσης

Advertisement