Υλικά:
Αλεύρι ρεβιθιού: 150 g
Νερό: 500 ml
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο: 6 κουταλιές της σούπας
Αλάτι: 10 g
Πιπέρι: όσο χρειάζεται
Διαδικασία:
Για να ετοιμάσετε την ρεβυθόπιτα, ρίξτε το αλεύρι ρεβιθιού σε ένα μπολ με νερό, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγετε το σχηματισμό σβώλων.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 ώρες.
Μετά τις τρεις ώρες, ανακατεύουμε καλά το υγρό μείγμα και προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο υπόλοιπο μείγμα. Αλείφουμε ένα τέλεια αντικολλητικό ταψί με 2 άφθονες κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το υγρό μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200-220 βαθμούς και ψήνουμε την πίτα στο φούρνο μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε ακόμα ζεστή.
Είναι τέλεια
ΠΗΓΗ: Maria Grazia Di Meglio