Η Συνταγή είναι το κανάλι Σπιτικά & Νόστιμα απο την Βάσω
Το ταψι που χρησιμοποίησα ειναι νουμερο 40
Υλικά
500gr καλαμποκάλευρο
2 φλ.τσαγιού αλεύρι σταρένιο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
650ml χλιαρό νερο(πέριπου)
Μισό κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. μπεικιν παουντερ
Γέμιση
500gr σπανάκι(πλυμμένο και καθαρισμένο)
1 κ.σ αλάτι
1 πράσο ψιλοκομμένο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Μισό ματσάκι μαιντανό
Μισό ματσάκι άνηθο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
500gr φέτα
πιπερι
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι ανακατευουμε καλά.
Σιγά σιγά μετα ενω ανακατεύουμε προσθέτουμε το νερό μέχρι να πάρουμε μια ζυμη.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε την περισσότερη ζύμη (κρατάμε 4-5 κουταλιές στην άκρη) στον πάτο του ταψιού και την ισώνουμε καλα
Για την γέμιση
Σ ενα μπολ ρίχνουμε το σπανάκι αλάτι, πιπερι και ανακατεύουμε. Μετα ριχνουμε το πρασι και τα κρεμμυδάκια, μαιντανο , άνηθο
όλα ψιλοκομμένα προσθέστε το λάδι και ανακατέψτε. Στην συνέχεια τριψτε και την φέτα και τα αναμιγνύουμε όλα μαζι.
Στρώστε την γέμιση πάνω στην βάση που κάναμε στο ταψι ρίξτε λίγο πιπέρι.
Η ζύμη που έμεινε την αραιώνουμε με λιγο νερο . Πασπαλίζουμε τα χόρτα με αλεύρι σταρένιο και απο πανω καλύπτουμε με την αραιωμένη ζύμη και ραντίζουμε με λάδι καλα
Ψήνουμε για 1 ώρα. Αρχικά σε δυνατό φούρνο και μόλις αρχίσει να ψήνεται χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: https://www.youtube.com/channel/UCAFk-4RwAoTUg1lCBjVHuFQ