Αυτή είναι μια τέλεια συνταγή για το ένα από τα δημοφιλέστερα επιδόρπια της Μακεδονίας. Μαλακές
μπάλες αλευριού και σιμιγδαλιού, διακοσμημένες με αμύγδαλο ή φουντούκι στη μέση και στη συνέχεια
βουτηγμένες σε σιρόπι ζάχαρης. Απλά…..υπέροχα!!
ΥΛΙΚΑ :
1 αυγό
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/4 φλιτζάνι γάλα
10 γρ. μαγιά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
φουντούκια για το τέλος
Για σιρόπι:
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
Σημ. : To μέγεθος φλιτζανιού είναι 250 ml
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάτε το αυγό με ένα μίξερ, στη συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα συστατικά
και ανακατεύετε . Στο τέλος, ζυμώνετε τη ζύμη σύντομα με το χέρι.
Πάρτε μια μικρή ζύμη, κάντε μια μικρή μπάλα, στη συνέχεια πιέστε λίγο με την
παλάμη σας και τοποθετήστε στη λαμαρίνα της κουζίνας σας. Επαναλάβετε τη
διαδικασία μέχρι να ολοκληρωθεί η ζύμη. Τοποθετήστε ένα φουντούκι στη μέση
του καθενός.
Αφήνετε να φουσκώσουν για 45 λεπτά και στη συνέχεια ψήνετε στους 180
βαθμούς C για περίπου 30 – 40 λεπτά ή περισσότερο. Πρέπει να πάρουν ένα
όμορφο χρώμα και να σκληρύνουν λίγο.
Ενώ ψήνονται, προετοιμάστε το σιρόπι βράζοντας νερό και ζάχαρη για 10 λεπτά.
Όταν τελειώσετε, αφήστε το να κρυώσει.
Αφού ψηθούν, ρίξτε τα στο δροσερό σιρόπι και αφήστε τα να μουλιάσουν. Θα
απορροφήσουν το σιρόπι πολύ γρήγορα και θα είναι έτοιμα σύντομα.
Από αυτή την ποσότητα βγαίνουν 30 κομμάτια. Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!!