Αυτά τα σιροπιαστά τσουρεκάκια είναι μια λαχταριστή παραλλαγή του παραδοσιακού τσουρεκιού, ιδανική για όσους αγαπούν τα σιροπιαστά γλυκά. Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και το αποτέλεσμα είναι αφράτα, αρωματικά τσουρεκάκια που λιώνουν στο στόμα.

Υλικά

(Μετράμε τα υλικά με το ίδιο ποτήρι)

1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 ποτήρι σπορέλαιο χλιαρό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Μυρωδικά (κακουλέ, μαχλέπι, μαστίχα σκόνη)
900-1000 γρ. αλεύρι
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
Για το άλειμμα:
Γάλα ή κρόκο αυγού

Εκτέλεση

Βάζουμε στην λεκανίτσα το γάλα – νερό – σπορέλαιο – μαγιές και ανακατεύουμε με σύρμα 1 λεπτό! Ρίχνουμε
την ζάχαρη – μια πρέζα αλάτι – μυρωδικά και ανακατεύουμε 1 λεπτό!
Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε!

Σκεπάζουμε την ζύμη για 2 ώρες! Συνεχίζουμε βάζουμε την ζύμη στον πάγκο
μας και την κόβουμε ίσα κομμάτια! Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε μπαλίτσες!
Τις σκεπάζουμε για 20 λεπτά? Συνεχίζουμε κάνουμε όλες τις
μπαλίτσες κορδόνια και κάθε κορδόνι του δίνουμε το σχέδιο!
Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί
Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά!
Στην συνέχεια τα αλείφουμε η με γάλα ή με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο μεσαία σχάρα αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!

ΣΙΡΟΠΙ: Βράζουμε 3 ποτήρια νερό με 3 ποτήρια ζάχαρη για 5 λεπτά!
Σιροπιάζουμε κρύα τσουρεκάκια με καυτό σιρόπι!

Η συνταγή είναι της Κυρίας Tzenis Tsanaktsidou και η Εκτέλεση είναι της κας τσιουκανη ελενη Σάκης