Υλικά
Για το σιρόπι:
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 φλούδα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Για τη γέμιση:
3 κούπες σουσάμι
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
Φύλλο κρούστας (όσα χρειαστούν για να γεμίσει το ταψί)
Λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
Πρώτα ξεκινάμε από το σιρόπι….
Βάζουμε να βράσουν το νερό, με την ζάχαρη, μέλι μια φλούδα λεμονιού για 6-7 λεπτά αφότου πάρει βράση.
Αποσύρουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονι.
Μετά καβουρδιζουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα.
Το βάζουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τα καρύδια ψιλοκομμένα, ζάχαρη, μια κουταλιά σούπας κανέλα και τριμμένη φρυγανιά.
Ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε τα φύλλα και λαδωνουμε ένα φύλλο πασπαλιζουμε με το μείγμα της γέμισης.Σουρωνουμε να γίνει πλισε και το βάζουμε σε ταψί…
Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα,τα βάζουμε κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γεμίσει το ταψί.
Χαραζουμε σε μερίδες και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά.Βγαζουμε από τον φούρνο και όπως είναι καυτή την σιροπιαζουμε σιγά σιγά….
Είναι έτοιμη για σερβίρισμα μετά από μια δυο ώρες……
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου