Διπλασίασα τις ποσότητες για να πάρω 3 μεσαίες φραντζόλες
Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι ψωμιού
1 ξηρή μαγιά σακουλάκι (7 gm)
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 1/3 χλιαρό νερό (περισσότερο αν χρειαστεί)
Γέμιση
2/3 κουπας παρμεζάνα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο.
Και αρκετή ρίγανη.
Σιμιγδάλι για πασπαλισμα

Εκτέλεση
Συνδυάστε τα ξηρά συστατικά. Προσθέστε νερό και ζυμώστε με τα χέρια
ή με γάντζο ζύμης στο μίξερ. Περίπου 8 λεπτά ή έως ότου
η ζύμη είναι λεία και μαλακή.
Βάλτε την ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ σκεπάστε και αφήστε
την για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Σε ένα μπολ συνδυάστε την παρμεζάνα, το σκόρδο και την ρίγανη.

 

Όταν η ζύμη έχει διπλασιαστεί τοποθετήστε  σε ένα αλευρωμένο πάγκο.
Ελαφρώς ισιώστε την ζύμη και προσθέστε ένα στρώμα του μείγματος του τυριού.
Διπλώστε τώρα τη ζύμη για να καλύψετε το μείγμα τυριών. Ελαφρά ζυμώνουμε.
Σχηματίζετε το ψωμί σας ανάλογα με το σχήμα της φόρμας σας
που την έχετε αλευρώσει με σιμιγδαλι από κάτω. Πασπαλίστε περισσότερο σιμιγδάλι
πάνω από το ψωμί και σκεπάστε με πετσέτα για να φουσκώσει ξανά. Πασπαλίστε με παρμεζάνα. 
Για 45 λεπτά ψήνετε σε ζεστό φούρνο 200 βαθμών Κελσίου μέχρι να ροδίσει ωραία και όταν την χτυπατε, ακούγεται υπόκουφο.

Ευχαριστούμε την Stacey Morrice Manoglou

Προηγούμενο άρθροΛιόψωμο
Επόμενο άρθροΤο πιο εύκολο Γλυκό Ψυγείου με Καρύδια