Τυροκουλούρες

Μας γυρίζουν χρόνια πίσω!Στα αθώα σχολικά χρόνια …
Το αγαπημένο μας κολατσιό!
Η μαμά ξυπνούσε νωρίς το πρωί και τις έφτιαχνε να τις πάρουμε ζεστές!
Απλές
με υλικά που όλα τα σπίτια είχαν.
Γινόταν όμως τόσο ξεχωριστές!

Υλικά

750 γραμ αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 φακ.ξερή μαγιά
Μισό κιλό τυρί φέτα (προτιμάται η ντόπια η βαρελίσια)
Χλιαρό νερό όσο πάρει να γίνει μια μαλακή εύπλαστη ζύμη 
Και λάδι για το τηγάνι μισό μισό .

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τ αλεύρι κάνουμε γούβα ρίχνουμε μαγιά λάδι αλάτι το νεράκι λίγο λίγο και ζυμώνουμε σε μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη 40 λεπτά περίπου
Χωρίζουμε σε 6 μπάλες
Ανοίγουμε με το λάδι σε μεγάλο πιάτο τη ζύμη πασπαλίζουμε με μπόλικη φέτα . κλείνουμε σα πουγκί και ξανααπλώνουνε με λαδωμένα χέρια να γίνει φύλο λεπτό ίσα με το πιάτο μας.
Ζεσταίνουμε στο τηγάνι μπόλικο λάδι και τηγανίζουμε σε μέτρια έως δυνατή φωτιά.
Κάνουμε μερικές τρύπες με το πηρούνι μας βάζοντας την για να ψηθεί ωραία.
Γυρίζουμε ,κι απ’ την άλλη προσεκτικά (εγώ γυρίζω με 2 πηρούνια)να πάρουν ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα!
Στραγγίζουμε λίγο σε χαρτί κουζίνας για το περιτο λάδι και σερβίρουμε!
Για πρωινό ότι καλύτερο!
Τρώγονται και κρύες είναι το ίδιο νόστιμες κι αφράτες!


Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓλυκιά Κολοκυθόπιτα…δεν χρειάζεται λόγια
Επόμενο άρθροΤάρτα Ροδάκινου με καστανή ζάχαρη και κανέλα