Σκορδόψωμο

Διαφήμιση

Υλικά

Ζύμης

500 γρ.αλευρι ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΉΣΕΙΣ
330 γρ.νερο χλιαρό
1 κουταλάκι κοφτό ξηρή μαγιά
8 γρ.αλατι
30 γρ.ελαιολαδο +1 κουταλιά που θα βάλετε για να αλειψετε το τάπερ με την ζύμη

επάλειψης
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
1 σκελίδα μεγάλη σκόρδο
200 γρ.μοτσαρελα τριμμένη

Διαφήμιση


Υλικά

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι το νερό χλιαρό η μαγιά το αλάτι στην άκρη το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα υλικά δεν θα ζυμώσουμε θα τα
κάνετε ένα ανακάτεμα με τα χέρια με μία κουτάλα με ότι έχετε
Σκεπάζουμε αφήνουμε ένα τέταρτο σκεπασμένο. Ανοίγουμε το καπάκι βρέχουμε τα χέρια μας και απλά κάνουμε διπλώματα δε ζυμώνουμε τραβάμε από
τη μία μεριά θα το βάζουμε στην άλλη
Αυτό θα το κάνουμε δύο φορές αρχίζει και κάνει φουσκάλες θα ρίξουμε λίγο ελαιόλαδο τώρα μια κουτάλια θα αλείψουμε λίγο τη λεκανίτσα και θα σκεπάσουμε και θα το αφήσουμε να φουσκώσει για 1 ωρα σε ζεστό μερος.

Διαφήμιση

Βάζουμε σε μπλεντερ βούτυρο μαλακό, Φιλαδέλφεια μια σκελίδα σκόρδο και θα τα πολτοποιησουμε θα βγει μια κρέμα από το Multi και αφήνουμε στην άκρη.
Απλώνουμε την ζύμη πάνω σε μία λαδόκολλα ή μπορεί να βάλουμε στο ταψί κατευθείαν πάνω σε λαδόκολλα για να μην δυσκολευτείτε βρέχουμε τα
χέρια μας με λάδι και απλά πατάμε με τα δάχτυλα και ανοίγουμε όσο λεπτή ζύμε θέλουμε για να είναι το σκορδόψωμο μας φανταστείτε θα φουσκώσει και λίγο
Αλείφουμε την κρέμα από πανω και ριχνουμε από πάνω μοτσαρέλα αν έχετε τριμμένη. Λοιπόν πάμε για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο 15 λεπτά ψήσιμο πάνω-κάτω εστία στους 220 βαθμούς

Καλή Απόλαυση

Συνταγή ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ Photo Yiota Ziaka

Διαφήμιση

Διαφήμιση