Τυροπιτάκια με ανθοτυρο και λεμόνι

Απαραίτητα προϊόντα για περίπου 40 τεμάχια:

300 γραμμάρια ανθότυρο
1 πακέτο φύλλα κρούστας ζαχαροπλαστικής
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
1 χτυπημενο αυγό
100 γρ ζάχαρη άχνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
λάδι τηγανίσματος
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού, το αυγό, τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα.
2. Με ένα κουπάτ για μπισκότα διαμέτρου 10 εκ. κόβουμε τις κρούστες ζύμης σε στρογγυλό σχήμα.
3. Ρίξτε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα στο μισό του κύκλου.

4. Βρέχουμε τις άκρες του κύκλου με λίγο νερό, κλείνουμε στη μέση και πιέζουμε να κλείσουν καλά.
5. Μπορείτε να κάνετε ελαφριά κύματα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι κατά μήκος της άκρης.
6. Τηγανίζουμε σε περισσότερο λάδι σε τηγάνι ή φριτέζα για ένα βαθύ τηγάνισμα μέχρι να ροδίσουν ή για 2-3 λεπτά. Τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει η λαδόκολλα.
7. Πασπαλίζουμε με 1 κ.γ ξυσμα λεμονιού και ζάχαρη άχνη

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ κλασική συνταγή της Λαγάνας….πετυχαίνει πάντα
Επόμενο άρθροΣαλάτα με Λευκό Φασόλι – με Σκόρδο, Κόλιανδρο/Μαϊντανό Λεμόνι…