Υλικά

4 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
μισό ποτήρι λάδι
1 ποτήρι γάλα
250 γρ. αλεύρι
40 γρ. κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

500 ml γάλα
80 γρ. ζάχαρη
μισό ποτήρι λάδι
30 γρ. κακάο
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σ΄ ένα μεγάλο μπολ σπάμε τ αυγά τα χτυπάμε με το σύρμα 5 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με το σύρμα και ρίχνουμε την βανίλια,το ηλιέλαιο και το γάλα.
Ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε ν ανακατεύουμε με το σύρμα.Τέλος ρίχνουμε το κακάο και το μπέικιν.

Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο μακρόστενο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα ,τη ζάχαρη,το ηλιέλαιο και το κακάο.Ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε και τη σοκολάτα.Βράζουμε για 3-5 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ απ τον φούρνο το κόβουμε κομμάτια και το περιχύνουμε με την υγρή σοκολάτα.

Αφήνουμε να το απορροφήσει 15-20 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι η ο,τι άλλο ξηρό καρπό θέλουμε.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!!

Σοκολατόπαστα
Σοκολατόπαστα

Καλή επιτυχία!!!

Δείτε περισσότερες συνταγες στο youtube