Τούρτα “Ferrero rocher”

Συστατικά:

Διαφήμιση


Διαφήμιση

5 μεγάλα αυγά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1,75 φλιτζάνια αλεσμένα φουντούκια
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 g ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
280 γρ μαύρη σοκολάτα
7 κουταλιές της σούπας νουτέλα
200-220 γρ βάφλες σπασμένες σε ψίχουλα
10 σοκολατ’ακια Ferrero Rocher

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέστε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς σε 3 δόσεις προσθέτουμε σταδιακά το ξηρό μείγμα στο αυγό.
Αλείφουμε τη φόρμα του κέικ με βούτυρο και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Λιώστε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπεν μαρι. Στη συνέχεια κρυώστε τη σοκολάτα εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με προχτυπημένο χωριστά το βούτυρο και τη νουτέλα. Χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Διαφήμιση

Ανοίγουμε το ψημένο κέικ κατά μήκος σε 2-3 στρώσεις. Ψιλοκόψτε τις βάφλες.
Σε κάθε στρώση απλώνουμε κρέμα και πασπαλίζουμε με τρίμμα βάφλας.Με την υπόλοιπη κρέμα αλείφουμε το κέικ εξωτερικά σε όλη την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με
βάφλες και ξηρούς καρπούς, αν έχει μείνει λίγη.
Κόβουμε κάθε φουντουκι στη μέση και απλώνουμε γύρω γύρω. Ψύξτε καλά το κέικ και αφαιρέστε το λίγο νωρίτερα πριν το σερβίρετε για να γίνει πιο απαλή η κρέμα.

ΠΗΓΗ: MomsDish

 

Διαφήμιση


Διαφήμιση