Διαφήμιση

Συστατικά για σπιτικά κριτσίνια φέτας:
– Αλεύρι 500 γρ. (4 φλιτζάνια)
– 300 γρ. φέτα
– 150 γρ. βούτυρο
– 2 αυγα
– 100 γραμμάρια απλό γιαούρτι
Για το άλλοιμα: 1 κρόκος αυγού αναμειγνύεται με 1-2 κουταλιές της σούπας νερό ή γάλα
Για να πασπαλίσετε: Σπόροι παπαρούνας ή σουσάμι

Πώς να τα φτιάξετε 
Τοποθετήστε το αλεύρι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι το μίγμα να μοιάζει με χοντρα ψιχουλα ψωμιού. Προσθέστε τριμμένο φέτα, 100 γρ. Απλό γιαούρτι και τα 2 αυγά.
Συνεχίστε να ζυμώνετε μέχρι να συνδυαστούν. Πρέπει να αποκτήσετε μια παχιά και αρκετά σκληρή ζύμη.


Καλύψτε τη ζύμη με πλαστικό περιτύλιγμα και βάλτε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Μετά από 1 ώρα αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο και διαιρέστε τα σε 2 ίσα κομμάτια (επειδή είναι ευκολότερο να εργαστείτε με μικρότερα κομμάτια ζύμης).
Τοποθετήστε ένα κομμάτι ζύμης πάνω στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και ανοιξτε την σε ένα φύλλο πάχους 4-5 mm. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το φύλλο της ζύμης σε μισά, κατά μήκος, και στη συνέχεια κόψτε σε λωρίδες 1,5 cm. Βουρτσίστε με το αυγό και μεταφέρετε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Πασπαλίστε με παπαρουνόσπορους (ή σουσάμι) και τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο.

Ψήνουμε στους 180ºC για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Επαναλάβετε με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.

Σερβίρετε αυτά τα νόστιμα σπιτικά κριτσίνια φέτας ζεστά ή κρύα, σαν σνακ ή ως ορεκτικό.
Απολαύστε!

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση