Τα ψωμάκια της Πεθεράς

Υλικά

2 ποτήρια γάλα,
1 ποτήρι κρασιού φυτικό λάδι ή ελαιόλαδο,
1 βρασμένη πατάτα τριμμένη,
1 μαγιά,
1 κουταλιά της σούπας αλάτι,
1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
2 ασπράδια αυγών,
1 κιλό αλεύρι αλλά προσθέστε ελεγχόμενο

Σάλτσα επάλειψης
2 κρόκοι αυγών,
1 ολόκληρο αυγό,
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι.
100 γρ Τυρί φέτα τριμμένη ή κασέρι, μαύρο σουσάμι.

Εκτέλεση

Ας πάμε στη συνταγή.
Σε μία μπασίνα έχω ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιά 1 κουταλιά της σούπας αλάτι μισό κουτάλι ζάχαρη 2 ασπράδια αυγού 2 ποτήρια γάλα 1 ποτήρι ελαιόλαδο
Τα ανακατεύω όλα να διαλυθούν με μια μαρίζ και μετά ρίχνω και την πατάτα και τα ανακατεύω με το χερι να λιώσει εντελώς η πατάτα
Ξεκινάμε και ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή και λεία. Σκεπαζω την ζύμη με μία μεμβράνη για 40 λεπτά.


Αφου πέρασει ο χρόνος η ζύμη έχει φουσκώσει υπέροχα

Για την σάλτσα
Στους κρόκους των αυγών ρίχνω και ένα ολόκληρο αυγό, βάζω και λίγο γιαούρτι, και τα χτυπάω όλα μαζί και το αφήνω στην άκρη

Ζυμώνω ελαφρά την ζύμη να φύγει ο αέρας απο την ζύμη.

Βρέχω τα δαχτυλά μου στο λαδι και παίρνω ζύμη και κάνω μπαλάκια σε μέγεθος ίσα με ένα μανταρίνι.
Βάζω τις μπάλες σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και με τα δάχτυλα ανοίγω σε πιτες (θα χρειαστώ 2 ταψιά φούρνου)

Βάζω μια πρεζα βούτυρο πάνω σε κάθε πίτα και τις σκεπάζω για 30 λεπτά και τα 2 ταψιά.
Μόλις περάσει ο χρόνος
Για το 1ο Ταψί
Αλείφω με το μείγμα αυγού γιαουρτιού και πασπαλίζω με μαύρο σουσάμι

και ψήνω στους 220-250 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν

Για το 2ο Ταψί
Ας βάλουμε τυρί σε αυτό.
Ανακατεύω την φέτα μέσα στο υπόλοιπο μείγμα αυγού γιαουρτιού και το απλώνω πάνω στις πίτες πιέζοντας με ένα κουτάλι στο κέντρο

και πασπαλίζω με μαύρο σουσάμι. Ψήνω και αυτά στους 200-250 βαθμούς

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες ντυμένοι με ζύμη και τυρί
Επόμενο άρθροΌταν η καραμέλα συνδυάζεται με την κρέμα γίνεται υπέροχη.