Δείτε Επίσης: Σπιτική Μπουγάτσα Γλυκιά με Κρέμα | Σπιτικοί μπαμπάδες σαν ζαχαροπλαστείου
Σπιτική Πίτσα στο τηγάνι
Συστατικά:
2 1/2 φλιτζάνια απλό αλεύρι
Σάλτσα ντομάτας
1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
μανιτάρια
1 πρεζα αλατι
λευκό πιπέρι
1 πρέζα κολιανδρο σε σκόνη
1 πρέζα αποξηραμένη ρίγανι
1 πρέζα αποξηραμενο δενδρολίβανο ή δυοσμο
Πεπερόνι
Μοτσαρέλα τριμμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, μαγιά,ζάχαρη , αλάτι ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το νερό λιγο λίγο και ανακατεύουμε να απορροφηθεί το αλεύρι.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι για 3-4 λεπτά και μετά ρίχνουμε το 1 κσ λάδι πάνω στην ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια κολλώδη ζύμη. Αλλοιφουμε με λίγο λάδι την ζύμη και τα χέρια μας και ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα την ζύμη στο μπολ και αφήνουμε για 60 λεπτά σε ζεστό μέρος
Βάζουμε μία κατσαρόλα στην φωτιά και ρίχνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι πιπέρι,κολιανδρο, ρίγανη δενδρολίβανο και ανακατεύουμε για 3 λεπτά
Βγάζουμε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μέρη. Πέρνουμε το ένα μέρος και το απλώνουμε με το χέρι μέσα σε ένα τηγάνι 25 εκ ελαφρώς λαδωμένο
Απλώνουμε την σάλτσα για πίτσα ρίχνουμε το τριμμένο τυρί απο πάνω τα πιπερόνι και τέλος τα μανιτάρια σκεπάζουμε το τηγάνι μας και ψήνουμε στην εστία μας για 5 λεπτά
Δείτε Επίσης: Σπιτική Μπουγάτσα Γλυκιά με Κρέμα | Σπιτικοί μπαμπάδες σαν ζαχαροπλαστείου
Καλή Ορεξη