Υλικά:

1 κιλό ζάχαρη
10 ποτήρια νερό
1/2 κιλό νισεστέ
2 βανίλιες
250 γραμμάρια βούτυρο (βιτάμ)
Αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
Κανέλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το νερό, τη ζάχαρη, το νισεστέ και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά
και να έχουμε ένα μείγμα σαν γάλα.
Κρατάμε στην άκρη 3-4 κουταλιές ζάχαρης από το αρχικό κιλό. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη που κρατήσαμε και λίγο βούτυρο.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσει και να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα (προσοχή να μην καεί και πικρίσει).

Ρίχνουμε το μείγμα με το νερό, τη ζάχαρη και το νισεστέ στην κατσαρόλα με την καραμέλα. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Όταν ο χαλβάς αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, τον μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
Τον πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο κάτω από το γκριλ για λίγα λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα στην επιφάνεια του χαλβά.

H συνταγή είναι της κας Μαρία Καραγεώργου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χαλβάς Φαρσάλων

Χαλβάς Φαρσάλων

Ο Χαλβάς Φαρσάλων είναι ένα παραδοσιακό γλυκό από την περιοχή των Φαρσάλων στην Ελλάδα. Παρασκευάζεται με συστατικά όπως το μέλι, ζάχαρη και αμύγδαλα. Έχει μια πλούσια και κρεμώδη υφή, με γεύση που συνδυάζει τη γλυκύτητα του μελιού με την τραγανότητα του αμύγδαλου. Ο Χαλβάς Φαρσάλων είναι ένα εξαιρετικό επιδόρπιο που μπορεί να τον απολαυσετε μόνο του ή να συνοδεύσει έναν καφέ ή τσάι. Είναι ένα γλυκό που αξίζει να δοκιμάσετε αν είστε λάτρης των παραδοσιακών ελληνικών γλυκών.

Υλικά

1/2 φλυτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
2 φλυτζάνες του τσαγιού κορν φλάουρ
3 φλυτζάνες ζάχαρη
4 φλυτζάνες νερό
1 φλυτζάνα του τσαγιού ζάχαρη
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ξασπρίζουμε και Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα!!! Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, κορν φλάουρ, ζάχαρη, νερό και τα ανακατεύουμε καλά με τον
αυγοδάρτη!! Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μια φλυτζάνα του τσαγιού ζάχαρη με λίγο αλάτι την αφήνουμε να λιώσει και να πάρει το
χρώμα του μελιού!!! Όταν λιώσει η ζάχαρη κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και με προσοχή ρίχνουμε το περιεχόμενο του
μπολ.!! Το μείγμα θα πετρώσει.!! Βάζουμε την κατσαρόλα πάλι στην φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει και να στεγνώσει
από τα υγρά ο χαλβάς!!! Γυρίζουμε σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος πασπαλίζουμε με λίγη
ζάχαρη και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πιάσει επάνω λίγη κρούστα.!! Περίπου δέκα λεπτά!!!
Αφήνουμε να κρυώσει και καλή μας απόλαυση.!!

 Χαλβάς Φαρσάλων
smart

Καλό απόγευμα.!!

Η Εκτέλεση είναι της Αγγελικη Πλατη