Τιραμισού

Υλικά

5 αυγά χωρισμένα σε κρόκους ασπράδια.
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
36 σαβαγιαρ ή μπισκότα πτι μπερ
1 πρέζα αλάτι
1 πακέτο βανίλιας
300-400 ml καφέ “Espresso”
40 ml λικέρ “Amaretto”.

Εκτέλεση

Σε δύο ξεχωριστά μπολ, χωρίστε τα ασπράδια και τους κρόκους. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
στους κρόκους και κτυπήστε με ένα μίξερ. Προσθέστε σταδιακά 500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε και κτυπήστε μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα.
Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και ένα πακέτο βανίλιας στα ασπράδια. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τα σταδιακά στους κρόκους, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Σε ένα μπολ ρίξτε 300-400 ml καφέ “Espresso” (κρύο) και 40 ml λικέρ “Amaretto”.
Τακτοποιήστε σαβαγιαρ που τα βουτάμε πρωτα στιγμιαία στο μπολ με τον καφέ στην βάση απο ένα ταψάκι και βάλτε την κρέμα . Βάζουμε τα σαβαγιαρ ξανά και πάλι την κρέμα, … και
τελειώνουμε με κρέμα. Ισιωστε καλά, πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με κακάο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 10-12 ώρες. Μπορείτε επίσης να το κάνετε σε ποτήρια. 🤗

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες λεμονάτες με πατάτες στον φούρνο
Επόμενο άρθροΜελωμένες πατάτες φούρνου που λιώνουν στο στόμα