Διαφήμιση

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 1 1 / 2 έως 2 κιλά στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα
 5 κουταλιές βούτυρο, χωρισμένο
 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
 αλάτι 
 μαύρο πιπέρι
 220 γρ μανιτάρια σε φέτες
 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομένο κρεμμύδι
 1/4 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
 1/4 φλιτζάνι κονιάκ
 1 κούπα κρέμα γάλακτος

ΟΔΗΓΙΕΣ
Χτυπήστε τα στήθη κοτόπουλου ελαφρώς έως 1 / 1.5 εκ πάχος
Ζεσταίνετε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο και αφήστε να λιώσει.
Προσθέστε στήθη κοτόπουλου. Πασπαλίστε με χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Τσιγαρίστε σε κάθε πλευρά για 3 λεπτά. Μεταφέρετε σε πιάτο και σκεπάστε το.
Προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο στο τηγάνι και αφήστε να λιώσει. Προσθέστε μανιτάρια και το κρεμμύδι, συν ένα τσίμπημα ή δύο αλάτι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 5 λεπτά.
Ανακατέψτε το ζωμό και το κονιάκ, αποξενοντας τυχόν καφέ κομμάτια από το κάτω μέρος του τηγανιού. Φέρτε σε μια σταθερή θερμοκρασία και σιγοβράζετε. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά για 2-3 λεπτά.
Ανακατέψτε την κρέμα, επαναφέρετε σε μια σταθερή θερμοκρασία. Σιγοβράζουμε, σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρις ότου πήξει ελαφρώς, περίπου 2 λεπτά.
Μειώστε τη θερμότητα και αλατίστε για τη γεύση. Επιστρέψτε τα στήθη κοτόπουλου στο τηγάνι, γυρίζοντας τα να καλυθφούν από τη σάλτσα. Μαγειρέψτε χαμηλά μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Σερβίρετε ζεστά γαρνιρισμένα με φρέσκο ​​μαϊντανό.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΠΗΓΗ: shewearsmanyhats.com

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση