Στριφτάρια Τυριού

Υλικά:

200 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλιές λάδι
10 γρ. ξηρής μαγιάς
2 αυγα
2 κουταλιές γιαούρτι
500 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
βούτυρο
τυρί cottage (ανθότυρο)
κρόκο με λίγο λάδι και γάλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το τυρόψωμο
Σε ένα μπολ βαθύ ρίχνουμε το γάλα 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας λάδι τη μαγιά τα αυγά και το γιαούρτι καθώς και το αλεύρι, το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι να παρουμε μία λεία μη κλώδης ζύμη.
Λαδώνουμε ένα μπολάκι και βάζουμε μέσα τη ζύμη, τη λαδώνουμε σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Βγάζουμε την σε αλευρωμένο πάγκο την ζυμώνουμε ελαφρα να φύγει ο αέρας και την χωρίζουμε σε 4 κομμάτια και τα ζυμώνουμε σε μικρές μπάλες.

Aλευρώνουμε κάθε μπάλα και tην ανοίγουμε σε πίτες μεγέθους ενός μεγάλου πιάτο βουτυρώνουμε την πρώτη πίτα πασπαλίζουμε με το τυρί σκεπάζουμε με τη δεύτερη πίτα λαδώνουμε ξανά τυρί και
επαναλαμβάνουμε το ίδιο για όλες τις πίτες


Στο τέλος κόβουμε σε 6 λωρίδες και τις τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι εφόσον πρώτα τη στρίψουμε

και σκεπάζουμε το ταψάκι και το αφήνουμε για 20 λεπτά


Στο τέλος αλείφουμε με ένα αυγό μου το έχουμε διαλύσει μέσα σε λάδι και ψηνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά