Για το φύλλο
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
5 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι ξύδι κόκκινου κρασιού
1 κουταλάκι αλάτι
130-150g νερό 
Για την γέμιση
350γρ τυρί φέτα, θρυμματισμένο 
350 γραμμάρια γραβιέρα ή οποιοδήποτε σκληρό κίτρινο τυρί, τριμμένο 
50 γραμμάρια βούτυρο 
Για την κάλυψη
50g λιωμένο βούτυρο 
σουσάμι

Οδηγίες
Στο μεγάλο μπολ του ηλεκτρικού μίξερ προσθέστε το αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Χρησιμοποιώντας ένα γάντζο ζύμης, ανακατέψτε τα συστατικά σε υψηλή ταχύτητα για 10 δευτερόλεπτα και μετά προσθέστε 130 γραμμάρια νερού και συνεχίστε να ανακατεύετε. Η ζύμη μπορεί ή όχι να χρειαστεί λίγο επιπλέον νερό. Μετά από ανάμειξη η ζύμη θα πρέπει να γίνει μια ελαστική μπάλα. Αν η ζύμη είναι ακόμη κρακαρισμένη, πρέπει να προσθέσετε λίγες σταγόνες νερού και να αναμίξετε.
Τυλίξτε τη ζύμη με ελαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Χωρίστε τη ζύμη στη μέση και τοποθετήστε την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε ένα πλάστη για να ανοίξετε κάθε μπάλα ζύμης, μέχρι να γίνει μια πολύ λεπτή στρογγυλή ζύμη όσο λεπτότερη, τόσο καλύτερη. 
Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια μεγάλη, και απλώστε τη μισή γέμιση. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί σας αρέσει. Προσθέστε μερικά κομμάτια βούτυρο για επιπλέον γεύση. Γυρίστε το φύλλο τυλίγοντας σχηματίζοντας ένα σαλιγκάρι και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα ταψί. Βουτυρώστε με λίγο λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε σουσάμι. Επαναλάβετε με τη δεύτερη μπάλα ζύμης.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 60 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να είναι τραγανή.
Συμβουλές: Αυτή η συνταγή είναι πολύ εύκολη, επειδή η ζύμη απλώνεται πραγματικά εύκολα. Το πιο σημαντικό είναι να κάνετε τη ζύμη όσο το δυνατόν πιο λεπτή. Μην ανησυχείτε αν σπάσει δημιουργώντας τρύπες. Προσθέστε μερικά φρέσκα βότανα στο γέμισμα, λίγο φρέσκο ​​άνηθο, μαϊντανό ή βασιλικό για επιπλέον γεύση.