Κοτόπιτα με τυριά και πιπεριές

Η κοτόπιτα με τυριά και πιπεριές είναι μια πλούσια και γευστική πίτα, ιδανική για ορεκτικό ή κυρίως γεύμα. Φτιάχνεται με ζουμερά κοτόπουλο, γλυκές πιπεριές και τυριά που λιώνουν στο στόμα, όλα τυλιγμένα σε τραγανό φύλλο κρούστας.

Η ποικιλία στις συνταγές είναι μεγάλη, προσφέροντας επιλογές για κάθε γούστο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στήθος ή μπούτι κοτόπουλο, λευκές ή πράσινες πιπεριές, φέτα, γκούντα, γραβιέρα ή οποιοδήποτε άλλο τυρί σας αρέσει.

Η κοτόπιτα ψήνεται στο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή. Σερβίρεται ζεστή ή χλιαρή, συνοδευόμενη από δροσερή σαλάτα ή τζατζίκι.

Παρακάτω μερικές ιδέες για να εμπλουτίσετε τη συνταγή σας:

  • Προσθέστε μανιτάρια, κρεμμύδια ή άλλα λαχανικά στη γέμιση.
  • Ρίξτε μπαχαρικά όπως ρίγανη, θυμάρι ή πάπρικα για extra γεύση.
  • Χρησιμοποιήστε έτοιμο φύλλο κρούστας ή φτιάξτε το δικό σας.
  • Πασπαλίστε την κοτόπιτα με σουσάμι ή τριμμένο ψωμί για πιο τραγανή υφή.

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου,
2 πιπεριές διάφορα χρώματα,
1 πράσο,
1 κρεμμύδι ξερό,
200γρ φέτα, γκούντα 200 γρ περίπου
1 κρέμα γάλακτος.

Εκτέλεση

Βράζω δύο στήθη κοτόπουλου,κ τα ψιλοκόβω μετά,σε ένα τηγάνι βάζω διάφορα χρώματα πιπεριές, μαζί με ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο,κ ένα πράσσο, μόνο το άσπρο μέρος,τα τσιγαριζω με λάδι,να μαλακώσουν λίγο, ρίχνω μέσα το κοτόπουλο,τα ανακατεύω δύο λεπτά,κ τα σβήνω…. αφήνω τη γέμιση να παγώσει,κ όταν έχει παγώσει,τα ρίχνω σε μια λεκάνη,κ προσθέτω μέσα ένα κομμάτι φέτα,200γρ,μια κρέμα γάλακτος 200γρ,τυρί γκούντα ,τα ανακατεύω όλα μαζί,κ έχω ανοίξει τα φύλλα μου, δύο πάνω , δύο κάτω είχα βάλει εγώ,αδιαζω στο ταψί τη γέμιση

κοτόπιτα με τυριά και πιπεριές

κ ψήνω στους 150 για μιάμιση ώρα, τώρα εξαρτάται η κάθε κουζίνα, είναι διαφορετική.(βάζω στη γέμιση και λίγο πιπέρι και αλάτι,με προσοχή το αλάτι λόγω φέτας)

κοτόπιτα με τυριά και πιπεριές

Η Συνταγή είναι της κας Christina Korbaki

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κοτόπιτα 

Κοτόπιτα 

Υλικά:

1 κοτόπουλο ολόκληρο ή 4 στήθη
1 φύλλο κρούστας
2 κρεμμύδια ή 2 πράσα
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
2 καρότα
3 αυγά
Μισό ποτήρι γάλα
200 γρ. Κασέρι τριμμένο
200 γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι πιπέρι
250 γρ. Μανιτάρια ψιλοκομμένα
Μπόλικο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο 1 ώρα σε μπόλικο νερό κ μόλις κρυώσει το καθαρίζουμε κ το αφήνουμε σε ένα μπολ.
Καθαρίζουμε κ ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια.
Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε τις πιπεριές τα μανιτάρια κ μετά τα καρότα βάζουμε λίγο νεράκι κ τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά
Μετά ρίχνουμε το κοτόπουλο αλάτι πιπέρι κ ψιλοκομμένο μαϊντανό κ κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε τα τυριά κ ένα αυγό κ ανακατεύουμε καλά κ αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα ταψί για πίτες χαμηλό ρίχνουμε λάδι κ βάζουμε φύλλο κ ραντίζουμε με λάδι 5 φορές ρίχνουμε την μιση γέμιση βάζουμε 2 φύλλα με λάδι κ ξαναβάζουμε την υπόλοιπη γέμιση κ συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κ ελαιόλαδο .

Κόβουμε τις άκρες γύρω γύρω κ τις γυρνάμε προς τα μέσα. Την χαράζουμε με μαχαίρι κ χτυπάμε τα 2 αυγά με το γάλα κ τα ρίχνουμε από πάνω να πάει παντού .
Αν θέλουμε βάζουμε σουσάμι κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 180 C μέχρι να κοκκινίσει 35 με 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.

Καλη Επιτυχία

ΠΗΓΗ: https://mageirisa.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΓλυκά ρολάκια με φύλλο πίτας
Επόμενο άρθροΜοναδικό Κανταΐφι: Απλό και περιεκτικό, εστιάζει στην ιδιαιτερότητα του γλυκού.