Τηγανόπιτες με κιμά

Χρειαζόμαστε λοιπόν για τηγανίτες:

Διαφήμιση

800 ml γάλα,
5 κομμάτια αυγά,
2 κσ κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
25 ml λάδι,
200 γρ αλεύρι,
150 γραμμάρια κορν φλαουερ.

Γέμιση
700 γρ – 800 γρ κιμας περασμένος 2 φορές
2 κρεμμύδια,
αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά για γεύση,
2 κσ κουταλιές κρύο νερό.

Εκτέλεση

Προετοιμασία της ζύμης:
Χτυπάμε με μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λάδι ή χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το γάλα και επίσης χτυπάμε. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το κορν φλαουερ, χτυπάμε επίσης με το μίξερ ή με το σύρμα για να μην υπάρχουν σβώλοι. Ψήνουμε λεπτές τηγανίτες. Αυτή η μερίδα κάνει 30 τηγανίτες με διάμετρο 20 εκ.

Για την γέμιση
Περνάμε το κιμά σε ένα μπλεντερ. Τρίβουμε το κρεμμύδι. Προσθέστε αλάτι και μπαχαρικά, κρύο νερό.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 30-40 λεπτά.
Απλώνουμε τον κιμά πάνω στη τηγανίτα, την ισιώνουμε και την τυλίγουμε σε τρίγωνο. Βουτάμε στο κουρκούτι (χτυπάμε 2-3 αυγά με 100 ml γάλα).

Διαφήμιση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά τόσο λάδι ώστε να καλύψει τον πάτο κατά 2-3 εκ. και, όταν κάψει καλά, χαµηλώνουµε τη φωτιά σε µέτρια και προσθέτουµε δύο τηγανίτες. Τις τηγανίζουµε για περίπου 1 λεπτό από την κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσουν, να γίνουν τραγανές και να ψηθούν εντελώς. Τις αφαιρούµε µε τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαµβάνουµε µε τις υπόλοιπες τηγανίτες. Τις σερβίρουµε ζεστές.

Καλή όρεξη!

Валентина Кузьмова 

Διαφήμιση

Διαφήμιση