Τουρτα Κέικ Μόκα χωρίς φούρνο

Δείτε Επίσης: Τέλεια Πάστα Μοκα με καλούα | Εύκολη πάστα Φλώρα

Υλικά

250 γρ. Βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου
50 ml νερού
10 γρ  Νες καφέ
140 γραμμάρια ζάχαρης
2 αυγά και 2 κρόκους
300 γρ. Ορθογώνια μπισκότα
1 ποτήρι γάλα
3 κουταλάκια του γλυκού καφέ (χωρίς καφεΐνη)
Τρούφα σοκολάτας, μπάλες σοκολάτας ή αμύγδαλα …

Εκτέλεση

Ξεκινάμε προετοιμάζοντας ένα σιρόπι καφέ.
Διαλύουμε τα 10 γραμμάρια καφέ στο νερό και βάζουμε σε μια κατσαρόλα για να βράσουν μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνουμε περίπου 3 λεπτά για να σχηματίσουμε ένα πηχτό σιρόπι, σχηματίζει αρκετές φυσαλίδες,οπότε είναι σημαντικό να αφαιρεθεί από τη φωτιά και να το αφήσουμε για λίγα λεπτά για να κρυώσει.


Ενώ παρασκευάζεται το σιρόπι, θα χτυπήσουμε τα αυγά με τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ έως ότου αφρατέψουν.
Προσθέστε το σιρόπι στα αυγά με ροή λίγο λίγο και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να προσθέσετε όλο το σιρόπι και αφήστε στην άκρη
Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο, πρέπει να είναι μαλακό, ως ότου γίνει κρεμώδες.
Προσθέστε σταδιακά (ανα 3 κουταλιες κουτάλας) το μείγμα αυγών στο βούτυρο και συνεχίστε να χτυπάτε με αργή ταχύτητα.

Μπορεί να φαίνεται κάποια στιγμή ότι κόβει, αλλά μην ανησυχείτε ότι δεν είναι.
Συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι να ενσωματώσουμε και τα δύο μίγματα.
Κρατάμε αυτή την κρέμα μόκα και βουτύρου στο ψυγείο για περίπου 10 ή 15 λεπτά, έτσι ώστε να είναι κρύο αλλά εύπλαστη.
Ας πάμε τώρα στα μπισκότα. Αναμιγνύουμε το γάλα με 2 κουταλάκια του γλυκού καφε και υγραίνουμε ελαφρά τα μπισκότα σε αυτόν τον καφέ και τα τοποθετούμε σε έναν δίσκο, αυτό πρέπει να αφαιρείται.
Βάζουμε ένα πρώτο στρώμα μπισκότων και σε αυτό ένα λεπτό στρώμα κρέμας μόκα, απλώνουμε καλά αφήνοντας όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα.


Είναι σημαντικό να μην ρίχνουμε πάρα πολύ, ώστε να μην κανουμε πολύ βαρύ κέικ.
Διαμορφώνουμε πολλά στρώματα με τα μπισκότα βουτηγμένα στον καφέ και την κρέμα μόκα. Έφτιαξα 5 και τελειώσαμε με ένα στρώμα moka.
Αυτό το τελευταίο στρώμα απλώνεται καλά και το κάνει όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφο, αφού είναι αυτό που βλέπουν, επιπλέον θα καλύψουμε επίσης τις πλευρές του κέικ.


Διατηρούμε το μπισκότο και το κέικ μόκα χωρίς φούρνο στο ψυγείο έως ότου είναι πολύ κρύο αρκεί να το έχουμε όλη την νύχτα.

Κατά τη στιγμή του σερβιρίσματος, διακοσμήστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, αν έχετε κρέμα που έχει απομείνει μπορείτε να σχεδιάσετε κάτι με κορνε (και μπαλάκια σοκολάτας) να διακοσμήσετε με τρούφα ή αμύγδαλα .. σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.


Και έχετε ένα πολύ απλό και νόστιμο κέικ έτοιμο να το απολαύσετε.

Δείτε Επίσης: Τέλεια Πάστα Μοκα με καλούα | Εύκολη πάστα Φλώρα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτο γλυκό που μπορείτε να φτιάξετε με καφέ
Επόμενο άρθροΥπέροχα Βουτήματα