Πάστα Μοκα με καλούα
Υλικά
6 κουταλιές ανάλατο βούτυρο (90 γραμμάρια)
255γρ ημι γλυκιά σοκολάτα
5 αυγά
2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρης (450 γραμμάρια)
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
1 1/4 φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις (175 γραμμάρια)

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Στρώστε στο κάτω μέρος ενός ταψιού 20 × 30 μία λαδόκολα.
Βουτυρώστε την λαδόκολα και το ταψάκι είναι έτοιμο, αφήστε το στην άκρη


Τοποθετήστε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρι*
Εάν δεν έχετε μπεν μαρί, τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπολ. Τοποθετήστε το μπολ
πάνω από νερό που σιγοβράζει σε μια κατσαρόλα. Λιώστε την Σοκολάτα και το βούτυρο
μαζί μέχρι να γίνει λειο το μειγμα.


Αλλιώς, αυτό μπορεί να γίνει και στο φούρνο μικροκυμάτων.
Προτιμώ τα φούρνο μικροκυμμάτων όχι δυνατά για να αποφευχθεί να καεί η σοκολάτα.
Ο χρόνος που χρειάζεται εξαρτάται από την ισχύ του φούρνου μικροκυμάτων σας.
Θα ξεκινήσω σε 2 λεπτά με ισχύ 50%. Ανακατέψτε το και, στη συνέχεια, βάλτε το
περισσότερο χρόνο εάν χρειάζεται.

Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μίξερ και
ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Χτυπήστε τα αυγά και την ζάχαρη


Διαλύστε τον καφέ στο νερό και προσθέστε στο μείγμα ζάχαρης, αναμειγνύοντας σε
χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν εντελώς.


Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας.
Ανακατεύουμε πάλι καλά στο χαμηλό.


Τέλος, προσθέστε το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά, ξύστε τα πλαϊνά και το κάτω μέρος
του μπολ και ανακατέψτε ξανά.


Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το ισιώνουμε.
Χτυπάμε το ταψί στο τραπέζι μία ή δύο φορές για να σπασουν οι φυσαλίδες αέρα.
Ψήνουμε για 30 έως 35 λεπτά μέχρι να σφίξει. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Επικάλυψη της Παστας

85 γρ ημι γλυκιά σοκολάτα, λιωμένη και κρύα (85 γραμμάρια)
1 κουταλάκι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου (1/2 φλιτζάνι, 114 γραμμάρια)
1 1/4 φλιτζάνι κοσκινισμένη άχνη ζάχαρης (170 γραμμάρια)
1 κουταλιές της σούπας Kαλουα
1/4 φλιτζάνι μέλι

Λιώστε την σοκολάτας και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ ανάμειξης.

Χτυπήστε τα συστατικά στο μπολ μέχρι να αφρατέψουν.


Αφαιρέστε το κεικ από το ταψί. Γυρίστε το ανάποδα. Απλώστε την επικάλυψη
πάνω από την πάστα. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
Κόψτε σε  κομμάτια με ένα ζεστό, μαχαίρι.
Κάντε μια ροζέτα στο κέντρο του καθένα με σαντιγί εάν είναι επιθυμητό.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: pastrieslikeapro.com

Προηγούμενο άρθροΑφράτο Κέικ Βουτύρου
Επόμενο άρθροΡεβανί καρύδας !!!