Τούρτα παγωτό σοκολάτα

Advertisement

Υλικά

Βάση

170 γραμμάρια μπισκότων σοκολάτας
50 γραμμάρια βουτύρου
1 κουταλιά της σούπας κρέμα με περιεκτικότητα σε λιπαρά 30-35%

Παγωτό

400 γραμμάρια κρέμας με περιεκτικότητα σε λιπαρά 30-35%
200 γραμμάρια συμπυκνωμένου γάλακτος
10 γραμμάρια (2 κουταλιές της σούπας) ζάχαρη βανίλιας
20 γραμμάρια κακάο

Advertisement

Μαλακή σοκολάτα

100 γραμμάρια σοκολάτας με περιεκτικότητα σε κακάο 50%
100 γραμμάρια κρέμας με περιεκτικότητα σε λιπαρά 30-35%

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα μπισκότα στο multi και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Τ΄αδειάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτουμε και την κουταλιά της κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά κρέμα γάλακτος.
Παίρνουμε τη φόρμα μας (τσέρκι) που ανοίγει από το πλάι βάζουμε στον πάτο και στα τοιχώματα αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα των μπισκότων.
Πιέζουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι ώστε να φτιάξουμε τη βάση.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο ώστε να σφίξει η βάση.
Σ ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα και τη ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων η σε μπαιν μαρί μέχρι να ζεσταθεί και να λιώσει.
Δεν χρειάζεται να βράσει.Ανακατεύουμε πολύ καλά και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ρίχνουμε τη σοκολάτα σε μία σακούλα κορνέ και την αφήνουμε στην άκρη.
Σ ένα μπολ ρίχνουμε παγωμένη την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τη ζάχαρη βανίλιας και σταδιακά αυξάνουμε και αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο δυνατό.
Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.Σ αυτό το σημείο προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με μέτρια ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη και στο ένα προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο.
Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί.
Παίρνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε πάνω από τη βάση το σοκολατένιο μείγμα κουταλιά-κουταλιά.
Περικυκλώνουμε κάθε κουταλιά με σοκολάτα και στη συνέχεια γεμίζουμε τα κενά ανάμεσα στις κουταλιές με το άσπρο μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε πάλι κουταλιά-κουταλιά το σοκολατένιο μείγμα περικυκλώνουμε με την σοκολάτα του κορνέ κάνουμε διάφορα σχέδια και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο άσπρο μείγμα του παγωτού μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα.
Στο τέλος απλά ισιώνουμε την επιφάνεια.
Χτυπήστε το δυο-τρεις φορές το τραπέζι ώστε να μην υπάρχουν κενά και στολίστε με την υπόλοιπη σοκολάτα που έχουμε στο κορνέ και δημιουργήστε ένα όμορφο σχέδιο.
Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για περίπου 5 με 7 ώρες.
Όταν περάσει ο χρόνος ανοίγουμε τη φόρμα αφαιρούμε την ταινία γύρω-γύρω και αφήνουμε περίπου 10-20 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
Το σούπερ παγωτό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!!!!!!

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement