Τούρτα Τσουρέκι
Υλικά
1 τσουρέκι
Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
4 φλούδες λεμονιού
Κρέμα
500ml γάλα
150 γρ ζάχαρη
2 κρόκους αβγών
3 γενναίες κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
50 γρ φρέσκο βούτυρο
1 μικρό κομμάτι λευκής κουβερτούρας
λίγο μαχλεπι,
λίγο κακουλέ
1 βανίλια
για την σαντιγι
1 μορφατ
4 κουταλιές πραλίνα Μπουένο.
Εκτέλεση
Κόψτε το τσουρέκι σε φέτες και τηγανίστε το ελαφρώς με φρέσκο βούτυρο.
Αραδειάστε τις φέτες σε φόρμα με αποσπώμενη βάση. Φτιάξτε το σιρόπι με 1 κούπα ζάχαρη και νερό και 4 φλούδες λεμονιού.
Με αυτό το σιρόπι περιχύνετε το τσουρέκι και αφήνετε στην άκρη. Σε κατσαρόλα βάλτε το γάλα με 100 γρ ζάχαρη να ζεσταθεί.
Σε μπωλ χτυπάτε τους κρόκους αβγών με 50 γρ ζάχαρη, σε 250 ml γάλα ρίχνετε 3 γενναίες κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ και
μόλις ενσωματωθεί με το γάλα το ρίχνετε στο μείγμα των κρόκων. Ανακατεύετε όλα μαζί και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το γάλα.
Ανακάτεψε ώσπου να πήξει. Ρίξτε το φρέσκο βούτυρο και στο τέλος την λευκή κουβερτούρα. Αρωματίστε με λίγο μαχλεπι,λίγο κακουλέ
και μια βανίλια . Ρίξτε το μείγμα πάνω απ’ το τσουρέκι και σκεπαστε με μεμβράνη που εφάπτεται στην κρέμα.
Μετά από δύο ώρες στο ψυγείο φτιάξτε μια σαντιγύ της αρεσκείας σας. Εγώ χτύπησα ένα μορφατ με την πραλίνα Μπουένο.
Τρέλα το γλυκό. Πραγματικά!!
Η Συνταγή είναι της Δήμητρα Γουλάπτση
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Τούρτα με το πασχαλινό τσουρέκι
Υλικά
1 τσουρέκι μεγάλο
για σιρόπι:
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
20 γραμμάρια βούτυρο
50 ml ουίσκι, κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού νερό
για κρέμα:
3 αυγά
70 γραμμάρια αλεύρι
200 ml φρέσκο γάλα
800 ml φρέσκο γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος
50 γραμμάρια κακάο
Εκτέλεση
1 Αυτή η συνταγή ετοιμάζεται ξεκινώντας από το σιρόπι. Το σιρόπι καραμέλας παρασκευάζεται λιώνοντας τη ζάχαρη και στη συνέχεια
προσθέτοντας το βούτυρο, το αλκοόλ και το νερό. Φτιάχνουμε σιρόπι καραμέλας, δείτε το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες.
2 Το δεύτερο βήμα σε αυτή τη συνταγή ςίναι να φτιάξετε την κρέμα.
Χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι και τα 200 ml γάλα.
Συνεχίζουμε τη συνταγή με την παρασκευή σπιτικής κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 800 ml φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη, τη σοκολάτα και το
κακάο. Όταν λιώσει, ανακατέψτε το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε να πάρει μια παχύρρευστη κρέμα.
3 Συναρμολόγηση της τούρτας.
Παίρνουμε ένα δίσκο μεγέθους 22 εκ.
Στο κάτω μέρος τακτοποιούμε φέτες από το τσουρέκι τις σιροπιάζουμε, βάζουμε την μιση κρέμα.
Ξανα στρωνουμε φέτες τσουρεκιού και μετα κρέμα. Διακοσμουμε μέ οτι εχουμε (Χρησιμοποίησα μπισκότα, πορτοκάλι, ξύσμα λεμονιού, σταφίδες.)
Ψύξτε το κέικ για 8-10 ώρες.
Αφαιρούμε το δαχτυλίδι και ετοιμο.
ΠΗΓΗ: https://domashnivkusotii.com/