Η Συνταγή ειναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

100 γρ Ηλιέλαιο
150 γρ καστανή ζάχαρη
200 γρ κρέμα καρύδας (όχι γάλα καρύδας!)
120 γρ χυμός πορτοκαλιού
1 κ.σ. ξύδι
2 Βανίλιες
Ξύσμα από 1 Πορτοκάλι
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτό το πανεύκολο κέικ χρησιμοποιώντας μόνο ένα μπολ όπου ρίχνουμε μέσα το χυμό πορτοκάλι την καστανή ζάχαρη
τις βανίλιες στο ηλιέλαιο και το ξύδι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το υλικό έκπληξη όπου είναι κρέμα καρύδας και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομειογενοποιηθούν
Μεγάλη προσοχή να χρησιμοποιήσετε κρέμα καρύδας και όχι γάλα καρύδας θα τη βάλετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσει
ώστε να διαχωριστεί το υγρό από την κρέμα που εσύς το μόνο την κρέμα

Τέλος προσθέτουμε τα στερεά υλικά κοσκινισμένα ανακατεύουμε πολλά ώστε να ενσωματωθώ στο μείγμα του κεικ
Ενα πραγματικά υπέροχο κέικ που σας προτείνω να το φτιάξετε για να καταλάβετε τη διαφορά
Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διάμετρο 21 cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 175 βαθμούς
για 35 με 40 λεπτά τσεκάρουμε και με μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό

Ετοιμο ψημένο το κέικ πραγματικά τα αρώματα του μοναδικά το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το διακοσμειτε όπως επιθυμείει

Εγώ το διακόσμησα με την κρέμα καρύδας που περίσσεψε την ανακάτεψα μαζί με ζάχαρη άχνη και πασπάλισα καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ

Για το γλάσο καρύδας
100 γρ κρέμα καρύδας (κρύα από το ψυγείο, να είναι παχύρρευστη)
100 γρ. άχνη ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου
50 γρ. τριμμένη καρύδα η Αμύγδαλα φιλέ