Δείτε Επίσης: Ρολάκια Σφολιάτας με Κρέμα και Σταφίδες | Πολλή πλούσια κρέμα σοκολάτας! Super – κέικ
Γλυκό με κεράσια και κρέμα βανίλιας
Γλυκό με κεράσια και κρέμα βανίλιας είναι μια απόλαυση που είναι δύσκολο να αντισταθεί. Ο συνδυασμός γλυκιάς και ξινής γεύσης κατακτά όλες τις αισθήσεις.
Συστατικά:
Για κρέμα βανίλιας
-600 ml γάλα
-2 αυγα
-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-4 κουταλιές κορν φλαουρ
-4 κουταλιές αλεύρι
-2 βανιλίνες (20g)
-50g μαργαρίνη ή βούτυρο
για επικάλυψη
-1 αυγό
-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-100 ml γιαούρτι
-100 ml λαδιού
-3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
-1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για τα φρούτα
-200 γραμμάρια κερασιών ή άλλων φρούτων κομπόστα
-1 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-1/2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
Εάν χρησιμοποιείτε βύσσινα από τον καταψύκτη, αυξήστε την ποσότητα ζάχαρης.
-10 φύλλα κρούστας
– ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Για την κρέμα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μισό γάλα τα αυγά την ζάχαρη, κορν φλαουρ, αλευρι και τις βανιλίνες και χτυπάμε γρήγορα με σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν και τοτε προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.
Βάλτε το μείγμα σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατευουμε συνέχεια έως ότου πήξει και γίνει κρέμα.
Τότε κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη.
Στα φρούτα κομπόστα ρίχνουμε την ζάχαρη και το σιμιγδάλι ανακατευουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για την Επικάλυψη
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό , ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός να ασπρίσει. Προσθέτουμε το γιαούρτι
το λάδι, σιμιγδάλι, μπεικιν και ανακατεύουμε με μία μαρίζ πολύ καλά.
Παίρνουμε 5 φύλλα, στρώνουμε ένα ένα φύλλο αλείφουμε με το μείγμα γιαουρτιού και βάζουμε το άλλο από πάνω μέχρι και το 5ο φύλο (δεν το αλείφουμε αυτό).
Πάνω από το 5ο Φύλλο απλώνουμε στην στενή άκρη την κρέμα και από πάνω τα φρούτα. Τυλίγουμε τα φύλλα με την κρέμα σε ρολό.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τα υπόλοιπα 5 φύλλα.
Σε ένα ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος και βάζουμε μέσα τα 2 ρολά, αλείφουμε τα ρολά με το μείγμα γιαουρτιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Μέχρι να ροδίσουν όμορφα ανάλογα με το φούρνο σας.
Βγάζουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με την αχνη ζάχαρης και κόβουμε σε κομμάτια
Δείτε Επίσης: Ρολάκια Σφολιάτας με Κρέμα και Σταφίδες | Πολλή πλούσια κρέμα σοκολάτας! Super – κέικ
Θεϊκό Γλυκό