Δείτε Επίσης: Εύκολο γλυκό με σφολιατινια μέσα σε 10 λεπτά | CheeseCake με τραγανό φύλλο σφολιάτας (Sopapillia)

Ρολάκια Σφολιάτας με Κρέμα και Σταφίδες

Συστατικά για 24 κομμάτια:

2 φύλλα σφολιάτας
100 g σταφίδες
Ζάχαρη 
1 αυγό για να βουρτσίζετε
2 – 3 κουταλιές της σούπας ροδάκινο ή μαρμελάδα βερίκοκου
2 – 3 κουταλιές της σούπας νερό

Συστατικά κρέμας:
3 κρόκους αυγών
1 αυγό
500 ml (2 φλιτζάνια) γάλα
120 g (1/2 φλιτζάνι) ζάχαρη
45 γρ. (1/3 φλιτζάνι) κορν φλαουρ
1 και 1/2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή ουσία

Εκτέλεση

Για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κρόκους αυγών και 1 αυγό ολόκληρο, το γάλα, ζάχαρη, κορν φλάουρ, βανίλια.
Αρχίζουμε να ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουμε μία πηχτή κρέμα.
Αδειαζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη η οποία ακουμπά την επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.


Ανοίγουμε το φύλο σφολιάτας στον πάγκο μας βάζουμε μία αρκετή ποσότητα κρέμας και την απλώνουμε πολύ καλά επάνω στο φύλλο και αρχίζουμε να ρίχνουμε τις σταφίδες και τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρη.


Αρχίζουμε να τυλίγουμε με προσοχή το φύλλο σφολιάτας σε ένα ρολό

και κόβουμε σε κομμάτια 2εκ.
Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί και αλείφουμε με αυγό παντού.


Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά.
Μόλις τα βγάλουμε τα αλείφουμε με μαρμελάδα που έχουμε διαλύσει σε νερό.

Σερβίρουμε μόλις κρυώσουν λίγο

 

Δείτε Επίσης: Εύκολο γλυκό με σφολιατινια μέσα σε 10 λεπτά | CheeseCake με τραγανό φύλλο σφολιάτας (Sopapillia)

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΔάχτυλα το γλυκάκι με τα 3 υλικά σε λίγα λεπτά
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα… θα ζητούν επιπλέον μερίδα, χωρίς να ξέρoυν ότι είναι κολοκυθάκια!