Τριγωνάκια με καρύδι
Από τα πιο εύκολα σιροπιαστά τρίγωνα με καρύδι!!!
Υλικά
8 φύλλα κρούστας ΒΗΡΥΤΟΎ,
180 γραμμάρια λιωμένο καλό αγελαδινό βούτυρο,
200 γραμμάρια καρύδια κοπανισμένα και ανακατεμένα με λίγη κανέλα, γαρίφαλο.
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο μας και τα κόβουμε σε 4 ίσες λωρίδες.
Ανά δυο λωρίδες, βουτυρώνοντάς τες ανάμεσα, σκορπάμε σε όλη την επιφάνεια της δεύτερης λωρίδας καρύδι και τυλίγουμε σε τριγωνάκι.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά.
Τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Σιρόπι:
Βράζουμε 2 νεροπότηρα νερό με 2 νεροπότηρα ζάχαρη και το χυμό μισού λεμονιού για 3 λεπτά.
Σιροπιάζουμε τα τρίγωνα με καυτό σιρόπι και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.