Το εκλερ της τεμπέλας

Υλικα

2 πακετα Σαβαγιαρ
2 φακ σκόνη κρεμα Βανίλια Γιωτης
200 ml γάλα

Κρέμα Σαντιγύ Chantilly
250 ml κρέμα γάλακτος (35%)
1 κουταλιά (ή περισσότερες) ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή άλλο άρωμα

Γλασσο
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. γάλα
1 κ.σ. κονιάκ
100 γρ. βούτυρο, σε κομματάκια

300 γρ τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση

Στρώστε ένα μικρό ταψί με αποσπωμενη βάση (τσερκι) με φύλλο ψησίματος που θα κρεμεται και απ’ εξω. Εμβάπτισα τα σαβαγιαρ σε φρέσκο ​​γάλα και έστρωσα την πρώτη σειρά
στο ταψί. Ρίξαμε την κρέμα βανίλιας απο πάνω.
Χρησιμοποίησα έτοιμη σκόνη βανίλια , την οποία ετοίμασα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία,
αλλά μπορείτε να φτιάξετε σπιτική κρέμα. Το άφησα να καθήσεις για 15 λεπτά στο ψυγείο.

Προετοίμασα την κρέμα Σαντιγί (Chantilly)
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και τα κτυπάμε καλά είτε με το μίξερ χειρός ή με ένα χτυπητήρι μέχρι να πήξει. Δεν την παραχτυπάμε γιατί μετά θα γίνει σαν βούτυρο.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη εάν μας αρέσει πιο γλυκιά.
Έβαλα μια δεύτερη σειρά σαβαγιαρ πάνω από την κρέμα βανίλιας και έριξα την κρέμα σαντιγί απο πάνω.
Εστρωσα μια άλλη σειρά μπισκότων και τα έβαλα πίσω στο ψυγείο.

Αρχικά, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε, να ενωθούν με τη σοκολάτα.
Έπειτα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη σπάτουλα, ώσπου να ενσωματωθεί σ’ ένα λείο, γυαλιστερό μείγμα. Απλώσαμε το μείγμα πάνω από το επιδόρπιο και το άφησα για μια ώρα.
Έβγαλα το γλυκό από το καλούπι πιάνοντας το φύλλο και από τις δύο πλευρές. Σήκωσα προσεκτικά το επιδόρπιο με σπάτουλα και αφαίρεσα το φύλλο.
Πασπαλίζω με αλεσμένα καρύδια. Έγινε πραγματικά μοναδικά νόστιμο

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠλαστός ή Μπαμπανέτσα
Επόμενο άρθροΠροβατίνα Στιφάδο