Υλικά
(για 5-6 άτομα)
200 γρ. λιωμένο βούτυρο+ επιπλέον για το ταψάκι
250 γρ. γιαούρτι
3 μεγάλα αβγά, ελαφρά χτυπημένα
400 γρ. φέτα, λιωμένη με πιρούνι (όχι εντελώς, τα ψιλά κομματάκια είναι εντάξει)
2 φλ. χοντροτριμμένο κεφαλοτύρι
1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο με 1 κοφτό κουταλάκι μαγειρική σόδα + αλεύρι για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί (Pyrex).
Βάζετε το λιωμένο βούτυρο με το γιαούρτι και τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε το μίγμα με το σύρμα, για να ομογενοποιηθεί. Ύστερα, ανακατεύετε μέσα τη φέτα και το κεφαλοτύρι. Τέλος, ανακατεύετε μέσα τμηματικά, με ξύλινο κουτάλι το κοσκινισμένο αλεύρι με τη μαγειρική σόδα, μέχρι να απορροφηθεί.
Αδειάζετε το μίγμα στο προετοιμασμένο ταψί και ψήνετε την τυρόπιτα στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα. Την σερβίρετε ζεστή, συνοδεύοντάς την με μια πλούσια σαλάτα.
Καλή Απόλαυση