Υγρό Κέικ με σιρόπι γάλακτος

Υλικά

1 Ποτήρι κεφίρ
1 Ποτήρι σιμιγδάλι
1 Ποτήρι αλεύρι
1 Ποτήρι ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουτ.γλ σόδα
1 φακελάκι βανιλίνη

Σιρόπι γάλακτος :
1 κούπα Γάλα
1/2 κούπα Ζάχαρη

Εκτέλεση

Σπάμε το αυγό σε ένα μπολ. Πήρα πολύ μικρά τα αυγά, οπότε χρησιμοποίησα 2.
Προσθέστε το κεφίρ στο μπολ και χτυπήστε με ένα σύρμα. Προσθέστε σόδα
Δεν είναι απαραίτητο να το σβήσετε με ξύδι, αφού το κεφίρ είναι προϊόν γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση.

Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να εξαφανιστούν οι σβώλοι και τώρα προσθέτουμε το αλεύρι. Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στη συνταγή. Η ζύμη πρέπει να μοιάζει με παχιά κρέμα γάλακτος.

Αλείφουμε το ταψί με λάδι, ρίχνουμε τη ζύμη σε αυτό. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*.
Ελέγχουμε την ετοιμότητα με οδοντογλυφίδα. Το κέικ μου ψήθηκε για 35 λεπτά.
Παίρνουμε ένα ποτήρι βρασμένο γάλα με την ζαχαρη (εγώ χρησιμοποίησα κρύο, αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν παίζει ρόλο η θερμοκρασία) και το ρίχνουμε πάνω από το έτοιμο κεικ. Μπορεί αμέσως να φανεί ότι το κεικ είναι υγρό, αλλά θα χρειαστούν μερικά λεπτά και όλο το γάλα θα απορροφηθεί στη ζύμη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες τηγανητοί με μυρωδικά
Επόμενο άρθροΦρέσκια αγκινάρα με μάραθο στο τηγάνι.