Τουρτα Κωκ

Υλικά

Για την κρέμα
4 κρόκοι αυγών
3/4 φλιτζανιού (155 γρ.) ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
2 φλιτζάνια γάλα (480 ml)
2 κουταλιές της σούπας (14 γρ.) Αλατισμένο βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

για το κεικ
2 1/2 φλιτζάνια (325 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζάνι (168 g) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλιτζάνι (310 g) ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

4 μεγάλα αυγά
1 1/4 φλιτζάνι γάλα (300 ml)

για την γκαναζ
1 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καλαμποκιού
1/2 φλιτζάνι (120 ml) κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1. Για να φτιάξετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, βάζετε τους κρόκους των αβγών σε ένα μέτριο μπολ και χτυπάτε απαλά. Αφήνω στην άκρη.
2. Προσθέστε τη ζάχαρη, το κορν φλαουερ και το γάλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει και να βγάζει φουσκάλες.
4. Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.
5. Προσθέστε λίγο από το μείγμα του γάλακτος στους κρόκους των αυγών και ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα  των αυγών στο μείγμα γάλακτος. Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει ότι δεν θα μαγειρέψετε τους κρόκους των αυγών πολύ γρήγορα.
6. Ξαναβάζουμε τα πάντα στην κατσαρόλα και η κατσαρόλα ξανά στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια ελαφριά βράση.
Αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, μετά αδειάζουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη που πιέζεται πάνω στην κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
εντελώς.

8. Για να φτιάξετε τις στρώσεις του κέικ, ετοιμάστε δύο φόρμες για κέικ 22 εκ με κύκλους λαδόκολλας στο κάτω μέρος και βουτυρώστε τα πλαϊνά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
9. Συνδυάστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ και αφήστε το στην άκρη.
10. Προσθέστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το λάδι σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο, περίπου 3 με 4 λεπτά.
11. Προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν.
Ξύστε τις πλευρές του μπολ όσο χρειάζεται για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί καλά.
12. Προσθέστε τα μισά από τα ξηρά υλικά στο κουρκούτι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
13. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Η ζύμη θα φαίνεται λίγο πηγμένη, αλλά δεν πειράζει.
14. Προσθέστε τα υπόλοιπα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ξύστε τις πλευρές του μπολ όσο χρειάζεται για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά έχουν ενσωματωθεί καλά. Μην ανακατεύετε υπερβολικά τη ζύμη.
15. Μοιράζετε τη ζύμη ομοιόμορφα στις φόρμες για κέικ και ψήνετε για 22-25 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα με λίγα ψίχουλα.
16. Βγάζετε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν για περίπου 2-3 ​​λεπτά και μετά τα βγάζετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

17. Για να συναρμολογήσετε το κέικ, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι για να αφαιρέσετε τυχόν θόλους από τις κορυφές των κέικ, ώστε να απλωθούν.
18. Τοποθετήστε την πρώτη στρώση κέικ σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και, στη συνέχεια, προσθέστε την κρέμα. Αν χρειάζεται, ανακατεύουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με ένα σύρμα για να εξομαλυνθεί πριν την προσθέσουμε στο κέικ 19. Προσθέστε το δεύτερο στρώμα κέικ απο πάνω
20. Για να φτιάξετε τη γκανάζ σοκολάτας, προσθέστε τα τσιπς σοκολάτας και το σιρόπι καλαμποκιού σε ένα μεσαίο μπολ.
21. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση και μετά περιχύνουμε με κομματάκια σοκολάτας και σιρόπι καλαμποκιού.
Αφήστε να καθίσει για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
22. Ρίξτε τη σοκολάτα πάνω από το κέικ, στο κέντρο, στη συνέχεια απλώστε το μέχρι τις άκρες, αφήνοντας λίγη από τη σοκολάτα να στάζει από τα πλαϊνά.
23. Βάζουμε το κέικ στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε. Το κέικ τρώγεται καλύτερα μέσα σε 2-3 ημέρες και καλά σκεπασμένο.

Σχόλια
Αν και η κρέμα μπορεί να γίνει μερικές μέρες νωρίτερα και οι στρώσεις του κέικ μπορούν να γίνουν μια μέρα νωρίτερα,
προτείνω να συναρμολογήσετε το κέικ μέσα σε μερικές ώρες από το σερβίρισμα, ώστε η σοκολάτα να είναι φρέσκια.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Recetas en 5 minutos