Κρεμα Πατισερί
Η Κρέμα πατισερι είναι μια βασική συνταγή της ιταλικής ζαχαροπλαστικής, σίγουρα από τις πιο κοινές και χρησιμοποιείται συνήθως για να γεμίσουμε κέικ όπως παντεσπάνι, σφολιάτες κρέμας, τάρτες, εκλέρ, κανόλι, μιλφέιγ κ.λπ.
Υλικά:
4 φλιτζάνια γάλα
1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κομμάτι φλούδα πορτοκαλιού
6 κρόκοι αυγών
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για κέικ ή 1/3 κορν φλαουερ
πρέζα αλάτι
1 σταγόνα εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το γάλα, το αλάτι και τη φλούδα πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα 4 λίτρων, σε χαμηλή φωτιά.
Ταυτόχρονα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι ή το κορν φλαουερ και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους αυγών, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα με το γάλα.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να βγάζει φουσκάλες για 1 λεπτό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ριχνουμε τις φλούδες πορτοκαλιού, ανακατεύουμε τη βανίλια και βάζουμε σε ένα μπολ.
Καλύψτε την επιφάνεια με μεμβρανη και φυλάξτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες ή μέχρι να είναι έτοιμη για χρήση.
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: eatalianrecipes