Ροδάκινα Μεσσήνης

Διαφήμιση

Συστατικά

Για τα ψωμάκια BRIOSCHE
500 γρ αλεύρι 00
2 κρόκοι
230 γρ Νερό
25 g φρέσκια μαγιά μπύρας (1 κύβος)
50 γρ βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη
1 πρέζα Αλάτι
1 πρέζα Βανίλια (εκχύλισμα, βανιλίνη…)

Για το σιροπι
250 ml Νερό
200 γρ Ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ρούμι (ή μισό φιαλίδιο με γεύση ρούμι)

Για την κρέμα
0,5 λίτρο γάλα
2 κρόκοι αυγών
150 γρ ζάχαρη
μια πρέζα βανιλίνη
την τριμμένη φλούδα ενός λεμονιού
60 γρ άμυλο για κέικ
250 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη άχνη

Διαφήμιση


Παρασκευή

Ετοιμάστε την κρέμα ζαχαροπλαστικης.
Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε τη βανίλια και τη φλούδα λεμονιού.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.
Ξεχωριστά, ρίξτε τους κρόκους των αβγών, τη ζάχαρη και το κορν φλουερ σε ένα μπολ και, με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη, χτυπήστε τα όλα καλά μέχρι να αποκτήσετε ένα κρεμώδες μειγμα.
Όταν κοντεύει να βράσει το γάλα, το ρίχνουμε στο μπολ με το μειγμα, ανακατεύοντας με σύρμα.
Βάλτε τα πάντα στη ψωτια μέχρι να αρχίσουν να πήζουν όλα. Σε αυτό το σημείο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ.
Τώρα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αποκτήσει μια διογκωμένη και κρεμώδη υφή, μετά το προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας τα πάντα και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ετοιμάστε το σιροπι:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Βράζουμε για περίπου 15 λεπτά παίρνοντας ένα σιρόπι.
Μετά σβήνετε τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το άρωμα ρούμι.
Αφήνουμε το ρούμι να κρυώσει εντελώς.

Διαφήμιση

Τώρα, ξεκινήστε να προετοιμάζετε τη ζύμη
Ρίξτε το αλεύρι σε ένα μπολ και στο κέντρο αυτού: το βουτυρο, τη ζάχαρη, το χλιαρό (όχι καυτό) νερό στο οποίο έχετε διαλύσει τη μαγιά, τους κρόκους των αυγών, το αλάτι και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και συμπαγή ζύμη.
Αφού ετοιμάσετε τη ζύμη, την αφήνετε να φουσκώσει, κλεισμένη σε δοχείο, τοποθετημένη σε ζεστό μέρος. Θα πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο. Θα διαρκέσει περίπου μία ώρα.

Συνέχιση:
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη κόβουμε σε μπαλάκια 25 γρ. καθε ένα και 2 των 65 γρ
Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμενα σε ζεστο μερος μέχρι να διπλασιαστούν.
Στη συνέχεια, ψήνετε τα ψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Μετά τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια, πάρτε τις μπάλες ζύμης και κάντε μια μικρή τρύπα στη βάση. Προσπαθήστε να τα αδειάσετε, βγαζοντας την εσωτερική ψίχα.


Τώρα, βάλτε την τριμμένη ψυχα που περιζεψε και τις 2 μεγαλύτερες μπαλες σε ένα μπλεντερ μέχρι η ψίχα να γίνει ένα λεπτό και όχι χοντρό τριμμα. Θα χρειαστούν μερικά turbo χτυπήματα.

Με ένα πινέλο βρέχουμε το αδειασμένο εσωτερικό κάθε σάντουιτς με το σιρόπι ρούμι.
Αντ ‘αυτού, με τη βοήθεια σακουλας ζαχαροπλαστικης, γεμίστε τα ψωμακια με την προηγουμένως προετοιμασμένη κρέμα.
Στη συνέχεια, παίρνουμε κάθε μικρό μισό ημισφαιριο και το κολλάμε με ένα άλλο με την πλευρα που ειναι η τρυπα, σχηματίζοντας τα γλυκά.
Περάστε κάθε γλυκακι, σε ένα δοχείο, στο οποίο έχετε ρίξει την κρέμα που περίσσεψε.
Με τη βοήθεια των χεριών σας, δοκιμάστε να κολλήσετε καλα τα δύο ημισφαίρια και καλύψτε όλη την επιφάνεια με κρέμα.
Στο τέλος περάστε κάθε γλυκάκι μεσα απο την τριμμενη ψίχα.

Διακοσμηστε με κρέμα και ένα ζαχαρωμένο κεράσι ή οτι εχετε.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση

Διαφήμιση