Επιδόρπιο σοκολάτας σε 5 λεπτά!

Το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτα νόστιμο γλυκό που θα λατρέψουν όλοι και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα! Μια εύκολη συνταγή γλυκού. Αποθηκεύστε το έτοιμο γλυκό στο ψυγείο.

Συστατικά:

Διάσταση πυρεξ 17 x 17 cm.

2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ
2 κουταλιές της σούπας κακάο.
80 γραμμάρια ζάχαρη.
700 ml γάλα.
μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
150 γρ μπισκότα.
160 γρ μαύρη σοκολάτα.
120 ml ζεστή κρέμα.

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολακια ρίχνουμε το κορν φλάουρ το κακάο κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθεί το μείγμα
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε ξανά έως ότου να μείνουν καθόλου σβώλοι

Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει
Στη συνέχεια στρώνουμε στη βάση τα μπισκότα μας και από πάνω ρίχνουμε την μιση κρέμα του κακάο και ξανακάνουμε από πάνω άλλη μία στρώση με μπισκότα να το καλύψουμε πλήρως και ρίχνουμε την υπόλοιπη μισή κρέμα το κακάο το κουνάμε λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα

Λιώνουμε τη σοκολάτα μας και την αναμιγνύουμε μισή κούπα κρέμα γάλακτος για να γίνει το γλάσο μας μόλις βγάλουμε από το ψυγείο το γλυκό μας αδειάζουμε από πάνω το γλάσο και το απλώνουμε και το ξαναβάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο το γλυκό μας είναι έτοιμο

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροZυμαρόπιτα με κολοκύθι
Επόμενο άρθροΚρεμώδης μοσχαράκι με μανιτάρια