Γλυκάκι με υπέροχη κρέμα και μπισκότο

Advertisement

Κοιτάζω εδώ και καιρό μια συνταγή για ένα γλυκό με κρέμα  και θέλω να την φτιάξω και πάντα την αναβάλλω. Αργά χθες το βράδυ δεν άντεξα και αποφάσισα να την κάνω
Απλώς θα κρυώσει καλά τη νύχτα και θα γίνει ακόμα πιο νόστιμη :))
Νομίζω είνια εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη και η γεύση ήταν υπέροχη! ️

Υλικά

Για την κρέμα:
3 χτυπημένα αυγά
250 γρ ζάχαρη
600 ml υγρή κρέμα γάλακτος,
80 g αλεύρι,
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
150 g μαλακό βούτυρο

Για την βάση:

600 γραμμάρια μπισκότων (χρησιμοποίησα “digestive”)
200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο,
15 ml υγρή κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. υγρή βανίλιας

Advertisement

Εκτέλεση

Για την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα με κεραμική επίστρωση βάζουμε τ αυγά + ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Επεξεργαστείτε το μείγμα μέχρι να πήξει. Τέλος, στάξτε 2 κουταλιές της σούπας βανίλια και αφαιρέστε από τη φωτιά.
Βάλτε την κρέμα που προκύπτει σε ένα ταψί γεμάτο παγωμένο νερό και τοποθετήστε το για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια αφαιρέστε, προσθέστε μαλακό βούτυρο, προηγουμένως χτυπημένο με μίξερ και ανακατέψτε
καλά.

Για την βάση:
Σε ένα μπλέντερ αλέστε περίπου 600 γραμμάρια μπισκότων (χρησιμοποίησα “Classic”, “Homeland”), αφήστε στην άκρη 1 χούφτα από αυτά για να πασπαλίσετε το κέικ στο τέλος και αναμείξτε τα υπόλοιπα με το λιωμένο βούτυρο, κρέμα γάλακτος και 2 κ.σ. βανίλιας. Σκεπάζουμε και πιέζουμε το μείγμα σε μια φόρμα (ή ταψακι, χρησιμοποίησα ένα μικρότερο, ψηλό, ορθογώνιο). Ακολουθεί η κρέμα από την κατσαρόλα και από πάνω – τα ψίχουλα μπισκότου στην άκρη.

Καλή όρεξη!

Καλή όρεξη!

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement