Negro Κέικ

Απαραίτητα προϊόντα:

2 τεμ. Αυγά
1 1/2 κουπα. Ζάχαρη
1 1/2 κουπα. Αλεύρι
1 κουπα Γιαούρτι
1 κγ μαγειρικη Σόδα
1/2 κουπα Λάδι
2-3 κουταλιές της σούπας Κακάο
Για το γλάσο:
1 κομμάτι Σοκολάτας γάλακτος
100 g Βούτυρο
50 ml. Γάλα

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ, αρχίστε να αναμιγνύετε τα συστατικά, ξεκινώντας με τη ζάχαρη και τα αυγά. Ανακατέψτε τα καλά και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, το λάδι και τη σόδα που έχετε αναμίξει προηγουμένως με το γιαούρτι.
Τέλος, προσθέστε το κακάο, ανακατεύοντας καλά έτσι ώστε να μην υπάρχουν κομμάτια.
Βάλτε το για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ελέγχοντας με ένα οδοντογλιφίδα μέχρι να ψηθεί εντελώς.
Αφού ψηθεί το κέικ, κόψτε το και αρχίστε να προετοιμάζετε το γλάσο.
Για το γλασο, λιώστε 1 κομμάτι σοκολάτας σε ένα κατσαρολάκι πάνω απο νερό που βραζει (μπεν μαρι) και προσθέστε το βούτυρο και το γάλα σε αυτό, και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα προϊόντα. Ρίξτε στο κέικ το γλασο και αφήστε το στην άκρη για περίπου 1 ώρα για να απορροφήσει ολόκληρο το γλασσο καλά.
Το αποτέλεσμα είναι ένα υπέροχο και ζουμερό επιδόρπιο.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ

Προηγούμενο άρθροΠώς να φτιάξετε την τέλεια Μαγειρίτσα Μυτιλήνης
Επόμενο άρθροΓεμιστές μελιτζάνες με κιμά, σάλτσα ντομάτα και τυρί