ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
6 κσ ελαιόλαδο
2 kg μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κύβους
1,5 kg πράσινα φασολάκια επίπεδα ή λεπτά
1 μεγάλο κρεμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδε σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ώριμη ντομάτα (περίπου 150 γραμμάρια)
3 κσ ντοπατοπελτέ
60ml ελαιόλαδο
1 χούφτα φρέσκο ψιλοκομμένο μαιδανό
2 ξερά φύλλα δάφνης
αλάτι πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ζεσταίνουμε τις 6 κουταλιές του ελαιόλαδου σε μια κατσαρόλα.
Τσιαγαρίζουμε το κρέας σε κάθε πλευρά. Προσθέτοντας όχι περισσότερο από 5-6 κομμάτια κάθε φορά στην κατσαρόλα.
Αφού τσιγαρίσετε όλο το κρέας, αφήστε το σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μια πασπαλίτσα του ελαιολάδου, αν χρειαστεί. Μειώστε τη θερμότητα στο μέσο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξτε ένα φλιτζάνι νερό, τον ντοματοπαλτό και τριμμένη ντομάτα. Ανακατέψτε με μια επίπεδη ξύλινη κουτάλα και ξύστε το κάτω μέρος της κατσαρόλας.
Προσθέστε το κρέας πίσω στο δοχείο και καλύψτε με νερό.
Σιγοβράστε για περίπου 1 ώρα ή έως ότου το κρέας γίνει ελαφρώς τρυφερό όταν το τσιμπήσετε.
Ακολουθήστε με αλάτι και το πιπέρι και προσθέστε τα φύλλα δάφνης.
Προσθέστε τα πράσινα φασολάκια και το μαϊντανό και μαγειρέψτε για μια ακόμα ώρα περίπου. Μέχρις ότου μαγειρευτούν τα φασόλια και η σάλτσα μειωθεί κατά στο μισό.
credit to