Φτερούγες κοτόπουλου με πατάτες και μανιτάρια
Υλικά
φτερουγες – 15 τεμάχια
πατάτες – 2 κιλά
μανιτάρια – 250 γρ (δεν είχα στην παρούσα εκτέλεση)
βούτυρο αγελάδας – 100 γραμμάρια
Μαρινάδα
αλεύρι – 1 κουταλιά της σούπας.
εστραγκόν – 6 κοτσάνια (φρέσκα)
μουστάρδα μέλι – 2 κουταλιές της σούπας.
μέλι – 2 κουταλιές της σούπας.
σάλτσα σόγιας – 2 κουταλιές της σούπας.
Πάπρικα – 1 κουταλιά της σούπας.
μαύρο πιπέρι – 1 κουταλάκι του γλυκού. φρεσκοαλεσμένος
κουρκουμά – 1 κουτ.
Αλάτι Ιμαλαΐων – για γεύση (με βασιλικό)
σκόρδο πιπέρι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
μπύρα λεμονιού – 200 ml
ελαιόλαδο – 5 κουταλιές της σούπας.
φρέσκα βότανα – μίσχοι θυμάρι, δεντρολίβανο
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις φτερούγες από το περιτό λίπος, το δέρμα και τις αιχμές με ψαλίδι οικιακής χρήσης.
Τα πλένουμε, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε σε κατάλληλο βαθύ πιάτο.
Ξεκινήστε να ετοιμάζετε τη μαρινάδα. ψιλοκόβουμε τρία από τα κοτσάνια εστραγκόν και τα βάζουμε σε μπλέντερ ή μπωλ. Προσθέστε όλα τα περιγραφόμενα προϊόντα, κάντε πουρέ ή ανακατέψτε. Ρίξτε τη μυρωδάτη μαρινάδα στα φτερά και αφήστε τη νύχτα στο ψυγείο.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες, ξεφλουδίζουμε επίσης τα μανιτάρια και τις κόβουμε σε τέταρτα.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί, τοποθετώντας τα υπόλοιπα κοτσάνια εστραγκόν στο κάτω μέρος. Τακτοποιήστε τις πατάτες και τα μανιτάρια από πάνω, και τα ήδη μαριναρισμένα φτερά πάνω τους.
Περιχύστε με τη μαρινάδα. Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και βάζουμε ένα κλαδάκι δεντρολίβανο στο πιάτο. Τυλίγουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μια ώρα. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε μέχρι το επιθυμητό μαύρισμα στα φτερά.
Απολαύστε και γλείψτε τα δάχτυλά σας από τη λιχουδιά! Στην υγειά σας!