Χαλβάς λάβα με καβουρδισμενα φουντούκια
Υλικά
Ένα ποτήρι φυστικελαιο
Ενάμιση ποτήρι σιμιγδάλι
Μισό κ/κι κανέλα και μισό γαρύφαλο
2 ποτήρια ζάχαρη
Μισό ποτήρι αλεσμένα καβουρδισμενα φουντούκια
Τρία με τριάμισι ποτήρια νερό
300 κουβερτούρα
200 γρ φυτική κρεμα
50 γρ βούτυρο νηστίσιμος
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι βαζω το λάδι με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξει χρωμα προσθέτω τα υπολοιπα υλικα εκτός το νερό που το βάζω σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Ρίχνω τον χαλβά σε ενα ταψί και τον αφήνω να κρυώσει αρκετά. Παίρνω μια μέτρια πιατέλα σαλάτας και βάζω διαφανή μεβρανη και στρώνω το 1/3 του μείγματος κάνοντας μια λακκούβα. Το βάζω στο ψυγείο να παγώσει.
Σε κατσαρολάκι βάζω τη κρεμα το βούτυρο και τη σοκολατα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Αφήνω λιγο για να βάλω από πάνω όταν τον ξεφορμάρω. μόλις κρυώσει λίγο την ρίχνω πάνω στον χαλβά κσι καλύπτω με το υπόλοιπο μείγμα. Το βάζω στο ψυγείο για δυο ώρες και ξεφορμάρω. Ρίχνω την σοκολατα από πάνω με λίγα φουντούκια.
H Συνταγή είναι της Καίτη Παναγιώτου