Αφράτο Κέικ Μήλου

Υλικά

Γέμιση μήλου:
Μήλα – 8 τεμ
Ζάχαρη – 180 γρ
Χυμός μισού λεμονιού
Ζάχαρη βανίλιας – 1 φακελάκι

Για την Βάση (παντεσπάνι):
Αυγό – 4 κομμάτια
Ζάχαρη – 180 γρ
Αλεύρι – 120 γρ
κορν φλαουρ – 50 γρ
Μπεικιν Παουντερ – 1 κουταλιά της σούπας
Βούτυρο – 100 γρ

Για την Κρέμα:
Τυρί κρέμας – 300 γρ
Ζάχαρη άχνη – 150 γρ
Ζάχαρη βανίλιας – 1 φακελάκι
Κρέμα γάλακτος 35% – 150 ml

Για το Σιρόπι:
1 μπουκάλι ή ένα κουτάκι μηλίτη (330 ml)
400 γρ. ζάχαρη
2 ξυλάκια κανελας

Γλάσο σοκολάτας:
Σκούρα σοκολάτα 72% – 30 γρ
Κρέμα 33% – 3 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Γέμιση Μήλου: Ξεφλουδίστε τα μήλα, κόψτε σε κύβους, βάλτε σε μια κατσαρόλα, προσθέστε ζάχαρη, ζάχαρη βανίλιας, ρίξτε χυμό λεμονιού. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, όλη η υγρασία πρέπει να εξατμιστεί και τα μήλα να είναι εύκολο να αλεσθούν. Χτυπήστε τα έτοιμα μήλα με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να λιωσουν. Αφήστε να κρυώσουν.
⠀⠀
Βάση (Παντεσπάνι): Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μίξερ με υψηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
Συνεχίζοντας να χτυπάτε, προσθέστε σιγά-σιγά ζάχαρη και χτυπάτε για άλλα 6-7 λεπτά με υψηλή ταχύτητα.
Συνδυάστε το αλεύρι, το κορν φλαουρ και το μπεικιν.
Ρίξτε το μείγμα αλευριού στα αυγά σε τρία βήματα, ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης, αναδιπλώνοντας προς τα πάνω. Ρίχνουμε λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (!) Στη ζύμη, ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.
Καλύψτε ένα ταψί φούρνου (30×40 cm) με χαρτί ψησίματος, ρίξτε τη ζύμη, απλώστε την στο ταψί, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 βαθμούς – 20 λεπτά.

Βγάλτε το παντεσπανι, γυρίστε το στη σχάρα, αφαιρέστε το χαρτί, αφήστε να κρυώσει.

Κρέμα:
Βάλτε το τυρί σε ένα μπολ μπλέντερ, προσθέστε ζάχαρη άχνη και ζάχαρη βανίλιας, ρίξτε κρέμα γάλακτος,
χτυπήστε με μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει μία πυκνή ομογενή κρέμα.

Σιρόπι για εμποτισμό:
Βάζουμε τον μηλίτη σε μια κατσαρόλα και περιμένουμε να φύγει ο αφρός.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 6-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει

Κόβουμε τη σοκολάτα, ρίχνουμε ζεστή κρέμα γάλακτος, αφήνουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Συναρμολόγηση της τούρτας:
Χωρίστε το παντεσπανι σε 2 κέικ.
Βάλτε το κέικ σε ένα δίσκο, μουλιάστε με το σιρόπι, προσθέστε τη σάλτσα μήλου ομοιόμορφα.
Βάλτε το δεύτερο κέικ στην κορυφή, μουλιάστε με το σιρόπι.
Απλώστε την κρέμα, απλώστε ομοιόμορφα πάνω στο κέικ
Κόψτε την μύτη μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμήστε το κέικ.

Καλη επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολο γλυκό σοκολάτας ψυγείου
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες στο φούρνο με τυρι και ζαμπον