Σάμαλι

Διαφήμιση

Απαραίτητα προϊόντα:

3 κουπες σιμιγδάλι σίτου
1 κουπα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού ή ξύδι
1 κουπα γιαούρτι
½ φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
μια χούφτα αμύγδαλα καθαρισμένα

Για το σιρόπι:
2,5 κουπες ζάχαρη
2,5 κουπες νερό
1 φέτα λεμόνι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι ανακατεύοντας τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατάλληλο δοχείο. Βάζουμε το λεμόνι και το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά μετά το βράσιμο. Αφαιρέστε και αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Διαφήμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα, πριν την περιχύσουμε με 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού ή ξύδι. Ρίχνουμε το γιαούρτι και το νερό και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε στον πάτο λίγο από το κρύο σιρόπι. Ρίχνουμε το μείγμα και ισιώνουμε καλά.
Κόβουμε σε τετράγωνα και βάζουμε 1-2 αμύγδαλα στο καθένα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή κατά προτίμηση όλο το βράδυ. Αφαιρούμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αλείφουμε ελαφρά με λίγο από το κρύο σιρόπι.
Βάζουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε, κόβουμε σε τετράγωνα και περιχύνουμε με το σιρόπι με το ζεστό γλυκό. Αφήνουμε να απορροφηθεί καλά και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: https://receptite.online/

 

Διαφήμιση