Αυτή η συνταγή για χωριάτικη Κρεμμυδόπιτα είναι απλή και εύκολη, με υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Το αποτέλεσμα είναι μια ζουμερή και γευστική πίτα, ιδανική για κάθε περίσταση.

Υλικά:

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι σίτου
200 ml ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Για τη γέμιση:

500 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
100 ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι.
Προσθέστε σταδιακά το ηλιέλαιο και το ξύδι, ζυμώνοντας με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Το ένα μέρος θα το χρησιμοποιήσετε για τη βάση και το άλλο για το κλείσιμο της πίτας.
Ανοίξτε το πρώτο μέρος της ζύμης με τον πλάστη σε ένα φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί σας.
Βάλτε το φύλλο στο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Γέμιση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, σοτάρετε τα κρεμμύδια και το πράσο στο ηλιέλαιο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.
Συναρμολόγηση:

Απλώστε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη στο ταψί.
Ανοίξτε το δεύτερο μέρος της ζύμης σε ένα φύλλο και καλύψτε την πίτα.
Κλείστε καλά τις άκρες της ζύμης.
Χτυπήστε ένα αυγό με λίγο νερό και αλείψτε την επιφάνεια της πίτας.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Προηγούμενο άρθροΓλυκό με Πτι Μπερ, Σοκολάτα και Κρέμα Φιλαδέλφεια
Επόμενο άρθροΤρυφερά χοιρινά παϊδάκια με μανιτάρια σε αγκαλιά ντομάτας