Ψητά δαμάσκηνα με καρύδια

Η γιαγιά μου λάτρευε να φτιάχνει γλυκά και ήταν μεγάλη δεξιοτέχνης – το πάθος το κληρονόμησα από αυτήν! Αυτή τη φορά το έφτιαξα μόνο για επιδόρπιο…

Απαραίτητα προϊόντα:

✴ 1 κιλό δαμάσκηνα
✴ 200 γρ ζάχαρη
✴ 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
✴ 1 κουτ. βούτυρο
✴ 50 γραμμάρια ωμά καρύδια (όχι φρέσκα)
✴ 2 φύλλα indrishe

Εκτέλεση:

Επιλέγω φρούτα που δεν ειναι πολύ μαλκά. Τα κόβω κατά μήκος, αφαιρώ το κουκούτσι και τα αραδιάζω σε ταψί.
Τα περιχύνω με το χυμό λεμονιού για να μην σκουρύνουν και διαλύονται στο ψήσιμο. Σε κάθε κομμάτι βάζω από ένα καρύδι και τα πασπαλίζω με ζάχαρη.
Τα άφησα να μείνουν έτσι για 3 ώρες. Όταν τελειώσει αυτός ο χρόνος, προσθέτω το βούτυρο, μοιράζοντάς το σε τρία μέρη στο ταψί.

Χρόνια χρησιμοποιώ αυτό το κόλπο στα γλυκά μου για να μην αφρίζουν και γίνονται πιο γυαλιστερά τα φρούτα. Στο τέλος έβαλα και το ξυλάκι κανέλας Δεν χρειάζονται άλλα αρώματα!
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Σερβίρω με μια κουταλιά κρέμα, στραγγιστό γιαούρτι, μια μπάλα παγωτό η επιλογή είναι μεγάλη!

Εύκολο και αξίζει τον κόπο! Απολαύστε το!❤

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ: Όταν φτιάχνετε ψητά δαμάσκηνα, κόψτε τα φρούτα σταυρωτά – κατά πλάτος, όχι κατά μήκος! Έτσι, τα δαμάσκηνα δεν θα χαλάσουν πολύ κατά το μαγείρεμα!

ΠΗΓΗ: shtipkalubov

Προηγούμενο άρθροBurger με σάλτσα λαχανικών
Επόμενο άρθροΜπισκότα που λιώνουν στο στόμα