Ψητά κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και τυρί
Υλικά
Για 3-4 άτομα:
Για τα κεφτεδάκια:
– 500 γραμμάρια κιμά
– 1 μικρό τριμμένο κρεμμύδι
– 3-5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
– 1 αυγό
– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
– 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη πάπρικας
– 1 πρέζα πιπέρι
– Αλάτι
Συστατικά για τη σάλτσα:
– 2-3 κουταλιές της σούπας πάστα ντομάτας
– 200 ml νερού
– Αλάτι πιπέρι
– ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
– Τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε τον κιμά πάρα πολύ καλά ώστε να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά μπαλάκια τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν περίπου 15 λεπτά.
Σ ένα άλλο μπολ βάζουμε την πάστα ντομάτας ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια απ τον φούρνο και προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα και το τυρί.
Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.
Μόλις έχει λιώσει το τυρί το βγάζουμε απ τον φούρνο και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε ένα πεντανόστιμο φαγητό.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές ρύζι η και μακαρόνια.
Καλή σας όρεξη!!!!!!!!
Καλή επιτυχία