Κουνέλι ψητό με ρύζι

Υλικά

Mαρινάρισμα

αλάτι
μαύρο και κόκκινο πιπέρι,
φρέσκο ​​σκόρδο
λάδι.

Για το τσιγαρισμα του κρέατος
θυμάρι
δεντρολίβανο
λάδι
1 ποτήρι μπύρα,

Για το ρυζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομένο,
200 γρ μανιτάρια κομμένα,
2 φρέσκα κρεμμύδακια
1 κουπα ρύζι ισως και λίγο ακόμη
λιωμένο βούτυρο
πιπέρι

Εκτέλεση

Επειδή το δικό μου ήταν σπιτικό και φοβόμουν λίγο μην στεγνώσει, το μαρινάρισα από πριν.
Ήταν πολύ νόστιμο και ζουμερό κρέας, το έφαγαν και τα παιδιά μου και τους άρεσε πολύ.
Έφτιαξα το κρέας σε δόσεις και το μαρινάρισα με αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι, φρέσκο ​​σκόρδο και λάδι. Το άφησα στο ψυγείο για 24 ώρες.
Ζεσταίνω ένα τηγάνι και τσιγαρίζω το κρέας για λίγο και από τις δύο πλευρές με θυμάρι και δεντρολίβανο.
Τακτοποίησα σε ένα ταψί, έβαλα λίγο λάδι σε κάθε κομμάτι κρέας, έβαλα ένα ποτήρι μπύρα, τύλιξα σε αλουμινόχαρτο το ταψί και έψησα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Σε αυτό το διάστημα έφτιαξα ρύζι.Σε ένα ταψί σοτάρισα τα κρεμμύδια, μανιτάρια, φρέσκα κρεμμυδάκια και ρύζι.
Έριξα νερό και έβρασα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Έριξα το ρύζι σε ένα ταψί, έβγαλα το κρέας, άλειψα κάθε κομμάτι του κρέατος με λιωμένο βούτυρο και πιπέρι, το απλώσα πάνω στο ρύζι και το έψησα για λίγο για να κάνει κρούστα το κρέας.

Καλα να περνατε!!!

Προηγούμενο άρθροΑυγολέμονο σούπα αρνιού…ότι πιο υπέροχο έχω δοκιμάσει σε σούπα
Επόμενο άρθροΤηγανητά πιτάκια με ντομάτα και τυρί