Ψωμάκια με τυρί σκέτος αφρός

Υλικά

1 φλιτζάνια ζεστό γάλα
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
1/2 ποτήρι λάδι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
2 ασπράδια
6-7 φλιτζάνια αλεύρι

Επάλειψη
2 κρόκους αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού γάλα
για την γέμιση
Φέτα

Οδηγίες

Στο χλιαρό νερό ρίχνουμε την ζάχαρη το γάλα , την μαγιά και ανακατεύουμε. Ανακατέψτε και περιμένετε λίγα λεπτά.
Στη συνεχεια, προσθέστε το ασπράδι, το λάδι και το αλάτι και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι περίτου 6-7 φλιτζάνια .
Ζυμώνουμε για 5 λεπτά.
Θα έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Προσθέστε το μαλακωμένο βούτυρο και ζυμώστε για 3-5 λεπτά
Αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμαράκι μας για τουλάχιστον 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
μέχρι να διπλασιαστεί.
Για να επιταχύνετε τη διαδικασία βάλτε το μπολ με την ζύμη στο φούρνο που έχετε
θερμάνει στους 50 βαθμούς.
Παίρνουμε κομματάκια ζύμης μέγεθος μανταρινιού και ανοίγουνε στην παλάμη μας βάζουμε
τυράκι και κλείνουμε .
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με απόσταση μεταξύ τους.
Αφήνουμε να φουσκώσουν και πάλι για 30 λεπτά. Αλιφουμε με αυγό και γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 190 βαθμούς μέχρι να ροδισουν.
Βγάζοντας τα από τον φούρνο καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα για 10-15 λεπτά!
Έτοιμα και καλή σας απόλαυση !

ΠΗΓΗ: syntagesgiapaidia.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστά Γαλακτομπουρεκάκια
Επόμενο άρθροΑμυγδαλωτα τα γλυκάκια της χαράς-του καφέ-της λιγούρας