Ρολό με Μαρμελάδα

Διαφήμιση

Όταν θέλετε ένα νόστιμο γλυκό με ελάχιστα υλικά, τότε αυτό το ρολό μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή. Μην αντικαθιστάτε νερό με γάλα και μην βάζετε άλλα πραγματα, η συνταγή είναι τέλεια ως έχει:

* 250 γρ ζάχαρη
* 4 κουταλιές της σούπας νερό
* 6 αυγά
* 200 γρ αλεύρι
* 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
* μια πρέζα αλάτι
* 1 βαζάκι μαρμελάδα που θέλετε (εγώ βάζω ροδάκινα)

Εκτέλεση

– Τα ολόκληρα αυγά μπαίνουν μαζί με ζάχαρη και νερό
– Χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας λίγο αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ
– συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να βγει μια αφρώδης σύνθεση
– παίρνουμε ένα ΜΕΓΑΛΟ ταψί, και όταν λέω μεγάλο, βγάζετε το ταψί από το φούρνο, όπως έκανα κι εγώ. Στρωστετο το με χαρτί ψησίματος.
– Η ζύμη στερεώνεται στο κέντρο του ταψιού, για να καλύψει όλη την επιφάνεια, η ζύμη πιο πυκνή απλώνεται λίγο αργά, κουνάμε το ταψί να απλωθεί ομοιόμορφα η ζύμη
– Βάζουμε το ταψί στο φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 175 βαθμούς, το αφήνουμε για 15-20 λεπτά το πολύ μέχρι να ροδίσει ελαφρά το φύλλο

Διαφήμιση


– Γυρίστε το ανάποδα σε ένα νέο χαρτί ψησίματος, αφαιρέστε το παλιό χαρτί ψησίματος ⠀
– απλώνουμε τη μαρμελάδα παντού, τυλιγουμε σφιχτά απο τη μακριά πλευρά.
– όσο είναι ακόμη ζεστό το τυλιγουμε απευθείας με γυμνά μας χέρια, χωρίς πετσέτες
Όταν τυλίγουμε χρησιμοποιούμε το χαρτί ψησίματος, όταν είναι έτοιμο για ρολό το τυλίγουμε στο χαρτί ψησίματος και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει το ξεσκεπάζουμε, το πασπαλιζουμε με αχνη, το κόβουμε σε φέτες και αρχίζουμε να απολαμβάνουμε τη γεύση και την αφράτη μαρμελάδα.
Αν το κρατήσετε σκεπασμένο με μεμβράνη, μένει το ίδιο φρέσκο ​​♥️

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση